Published On: joi, Mai 16th, 2013

“Garantii pentru tineri”, schema pilot pentru facilitarea angajarii adolescentilor care nu au luat bac-ul

Share This
Tags

* Miercuri, Guvernul a adoptat un memorandum care vizeaza implementarea unei scheme pilot ce va avea ca grup tinta 5.000 de tineri absolventi de liceu care nu au fost declarati admisi la examenul de Bacalaureat *

Guvernul a adoptat  un memorandum care are ca tema “Implementarea unei Scheme pilot de tip ‘Garantii pentru tineri’ in vederea imbunatatirii accesului pe piata muncii, in conformitate cu Recomandarea Consiliului Uniunii Europene”.

“Schema pilot de tip ‘Garantii pentru tineri’, finantata prin POSDRU 2007-2013, va contribui la utilizarea la maximum a finantarii, in acord cu prevederile Recomandarii Consiliului Uniunii Europene, si va creste oportunitatile de acces ale tinerilor la piata muncii. Schema pilot va avea ca grup tinta 5.000 de tineri absolventi de liceu care nu au fost declarati admisi la examenul de Bacalaureat. Implementarea acestei scheme pilot va permite identificarea unui set eficient de masuri, adaptat specificului national, pe baza caruia se va proiecta Schema de garantii pentru tineri 2014-2020″, se arata intr-un comunicat transmis de Executiv.

Tinerii romani vor putea beneficia de sume din fondurile europene alocate prin schema ‘Garantia pentru tineri’, care se ridica la sase miliarde euro, la nivel european, pentru perioada 2014 – 2020, potrivit unui comunicat transmis de Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania.

Parlamentul European a votat pentru amendamente prin care mai multe persoane si regiuni vor beneficia de initiativa Uniunii Europene de angajare a tinerilor. Aceasta initiativa face referire la punerea in aplicare a schemei ‘Garantia pentru tineri’, prin care orice tanar din Uniunea Europeana, care este in somaj de mai mult de patru luni, va fi indreptat catre un loc de munca, formare profesionala sau ucenicie.

Au fost vizate doua masuri pentru facilitarea accesului la fonduri structurale, in valoare de sase miliarde de euro pentru perioada 2014-2020, pentru mai multe tari, printre care se afla si Romania.

Masurile vizate sunt modificarea varstei pentru beneficiarii schemei de la 25 de ani la 30 de ani, categorie care va cuprinde inclusiv absolventii si pe cei care au parasit sistemul de invatamant fara nicio calificare, precum si scaderea nivelului somajului, astfel incat regiunile care au un nivel al ratei somajului de peste 20% vor avea calitatea de beneficiar. Sumele sunt alocate din Fondul Social European.

Comentarii

comentariu

About the Author

-