Published On: joi, Mai 30th, 2013

“Europa incluziva”, campanie dedicata copiilor cu dizabilitati

Share This
Tags

* Astazi, incepand cu ora 11.00, a avut loc in Gradina Mare activitatea “1 Iunie, Ziua Tuturor Copiilor!”, dedicata copiilor cu dizabilitati din Braila *

Multi dintre copiii cu dizabilitati nu au acces deplin la educatie, cultura, joaca. In cele mai multe situatii, copiii nu sunt implicati activ in viata comunitatii. Schimbarea atitudinii fata de copilul cu nevoi speciale reprezinta un factor esential pentru ca, educatia pentru toti copiii sa devina realitate. In acest sens educatia incluziva, bazata pe drepturile omului si principii democratice este o parte importanta in demersul de dezvoltare a unei Europe incluzive.

In acest context, Asociatia “Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” prin Centrul de Informare Europe Direct Braila in parteneriat cu: Liceul Pedagogic „D.P.Perpessicius”, echipa de clovni Floricel si Floricica (Maciupiciu), Organizatia pentru Copii si Adultii cu Nevoi Speciale „Trebuie”,Filiala Braila si Centrul Scolar pentru Incluziune Sociala Braila a desfasurat astazi in Gradina Publica, activitatea “1 Iunie Ziua Tuturor Copiilor!”.

La activitate au participat 10 tineri voluntari, elevi ai clasei a-X-a B, din Liceul Pedagogic „D.P.Perpessicius”, 25 copii cu nevoi speciale din cadrul Organizatiei pentru Copii si Adultii cu Nevoi Speciale „Trebuie”, Filiala Braila si 10 copii cu nevoi speciale ai Centrului Scolar pentru Incluziune Sociala Braila.

Cei 10 voluntari au creat o atmosfera de sarbatoare, de buna dispozitie, in care copii cu nevoi speciale au fost in centrul atentiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-