Published On: vin, Apr 26th, 2013

Ziua Liceului Tehnologic “Gh K Constantinescu”

Share This
Tags

* Ieri 25 aprilie, Liceul Tehnologic “Gh K Constantinescu” a sarbatorit  125 de ani de la nasterea marelui  profesor a carui nume este inscris pe frontispiciul unitatii de invatamant *

Liceul Agricol, scoala de traditie in invatamantul brailean, a fost onorat de vizita nepotului si stranepotului marelui savant, dr. Dan M. Constantinescu si prof. Dr. Dr. Hc. Alexandru T. Bogdan, presedinte al Comisiei de stiinte Zootehnice din Sectia de Stiinte Agricole si Silvice a Academiei Romane.

Gh K Constantinescu s-a  nascut la Braila la  24 aprilie 1888. A urmat cursurile Scolii Superioare de Medicina Veterinara din Bucuresti. Teza sa de absolvire, sustinuta in 1918, privind „frecventa bacilului tuberculis in laptele comercial comercializat in Bucuresti”, este imediat remarcata pentru ca arata faptul ca nemilosul bacil se poate transmite prin laptele de la vaci, la oameni.

Dupa Primul Razboi Mondial, Gh k Constaniscu obtine titlul de doctor in medicina veterinara, „cu distinctie” al Universitatii din Berlin.

“Intalnirea gazduita de Liceul Agricol a constituit un adevarat arc peste timp. Prof dr. Hc. Alexandru T. Bogdan, stranepotul lui Gh. K Constantinescu si-a exprimat increderea ca la Braila, in scoala ce poarta numele ilustrului inaintas se va continua  sprijinirea  activitatii agriculturii romanesti. Activitatea Liceului Gh. K Constantinescu are premisele unei reale extinderi prin initiativa de relansare a  invatamantului preuniversitar cu specific agricol la Braila, concretizat in repopularea micro-fermei  si crearea unui adevarat campus care sa atraga elevii catre specializarea in profilele agricole”, a declarat prof. Nicolae Francu, director al Liceului Tehnologic “Gh K Constantinescu”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-