Published On: mar, Apr 16th, 2013

VIDEO SOCANT: A ajuns sa isi vanda organele pentru un acoperis desupra capului

Share This
Tags

*Poveste cutremuratoare: La doar 23 de ani, isi vinde organele pentru a plati creditele * Tanara din Galati isi scoate la vanzare prin licitatie organele nevitale, un rinichi, un plaman, o bucata de ficat, cornee, pentru a-si putea plati ratele la electrocasnice si intretinerea*

Din disperare si saracie, romanii au ajuns sa-si vanda organele pe piata neagra. Jurnalistii de la Infobraila au negociat cu mai multi intermediari cumpararea unui organ pentru o suma incredibila, nu mai putin de 13 mii de euro.

Ancheta jurnalistilor de la infobraila, a pornit de la anunturile postate pe site-urile de anunturi locale. Cel mai socant caz, este al unei tinere in varsta de 23 de ani din Galati care spune ca ar fii dispusa sa negocieze la suma de 13 mii de euro doar pentru a scapa de ratele la elecrocasnice. Jurnalistii Infobraila au contactat-o si au stabilit o intalnire cu posibila donatoare. Ne-am deplasat in Galati la un restaurant renumit unde stabilisem intalnirea, pentru a negocia si stabilii detaliile transplantului. Am intalnit-o pe Oana, de 23 de ani care deja ne astepta nerabdatoare crezand ca sunt un un posibil cumparator. Fara loc de munca stabil si datornica la intretinere, nu-si mai poate plati electrocasnicele si mobilierul luat in rate pe vremea cand era agajata legal. A adunat datorii, si acum, cand risca sa fie executata de catre banca, a ajuns in pragul disperarii.

“Caut sa donez contra-cost un rinichi sau o bucata de ficat. Am 22 ani grupa sanguina A2 rh pozitiv fara probleme de sanatate, ma deplasez oriunde pe cheltuiala dvs”, asa suna continutul anuntului postat pe internet.

Povestea Oanei, este una de-a dreptul cutremuratoare. Si, din pacate, nu este singurul roman care intra in acest joc al traficului de organe, zeci de oameni disperati aleg sa-si vanda trupul, organ cu organ pe internet si prin organizatii mafiote orientate pe acest domeniu. Din cauza instabilitatii din Romania acestia prefera sa se vanda pe bucati ca sa nu ramana pe strazi sau sa moara de foame!

“Stiu ca e ilegal sa iti vinzi un rinichi, dar pentru mine e singura posibilitate sa fac rost de bani. As vrea in schimbul rinichiului suma de 450 de milioane lei vechi, ultimul pret, suficient, pentru a scapa de datorii, nu imi doresc lux, masini sau haine”, ne-a marturisit tanara.

Ea renunta la un rinichi, disperata de facturile care vin lunar: “Eu am facut credit prin banca, cand aveam o situatie stabila, lucram pe un salariu decent si legal cu carte de munca. Ma descurcam! Am facut credit si pentru mobila si pentru electrocasnice, pentru ca puteam, acum, cand nu mai pot plati, sunt disperata. Am cerut suma de 13.000 de euro, la care mai pot negocia un pic, sa imi pot plati datoriile si sa ma pot recupera dupa operatie. Am ajuns la aceasta concluzie dupa multe luni in care m-am gandit cum sa rezolv aceste probleme, mult prea mari pentru puterile mele. Apartamentul in care locuiesc este al unchiului meu, el fiind plecat in Italia la munca. Am acumulat impreuna cu iubitul meu datorii foarte mari pe care dintr-un venit de 8 milioane si fara carte de munca nu le pot acoperi, sa nu mai vorbim de datoria pe care o am la banci”, a declarat tanara coplesita de situatie.

"Vand orice are cineva nevoie din trupul meu din disperare. In afara de organe, nu am nimic", adaugat tanara.

Stie ca este ilegal traficul de organe, dar spera in continuare sa gaseasca un cumparator care sa-i schimbe viata. De o luna de zile, de cand a dat anuntul, tanara a primit mai multe oferte, niciuna serioasa, spune ea. Urmariti in exclusivitate materialul video cu tanara care isi negociaza un rinichi in schimbul sumei de 450 de mil lei vechi.

Daca va continua sa isi vanda organele, femeia risca sa faca 12 ani de puscarie, sub acuzatia de trafic de organe.

Comentarii

comentariu

About the Author