Published On: vin, Apr 26th, 2013

Video: Simulare de incendiu la Scoala din Tataru

Share This
Tags

* Astazi a avut loc la Scoala din comuna Tataru o simuare de incendiu, care s-a organizat cu sprijinul Primariei Dudesti * Elevii au invatat cum sa actioneze in cazul in care în scoala lor izbucneste un incendiu *

Profesorii si elevii din Scoala Gimnaziala din comuna Tataru au participat astazi la un exercitiu de evacuare si simulare in caz de incendiu. Acesta a fost produs pe holul scolii, cand elevii au fost evacuate din salile de curs. S-a utilizat o masina de fum netoxic, pentru a crea efectul dorit.

Conform scenariului acestui exercitiu, un elev “a lipsit”, iar echipa de prima interventie a plecat in cautarea lui. Acesta a fost gasit si i s-a acordat primul ajutor.

A fost prezenta si Formatia Civila de Pompieri Voluntari din Dudesti, care a utilizat mijloacele specifice de interventie pentru stingerea incendiului.

Elevii au urmarit cu interes desfasurarea acestei activitati. Li s-a prezentat masurile de prim ajutor si instructajul pentru stingerea incendiilor.

“Exercitiul şi-a atins scopul, elevii respectand indicatiile profesorilor supraveghetori si ale cadrelor militare in astfel de cazuri. Succesul exercitiului ne indeamna sa repetam astfel de actiuni in scoala noastra, pentru ca in eventualitatea unei situatii de urgenta reale, fiecare sa-si cunoasca indatoririle si sa actioneze in consecinta“, ne-a declarat Rodica Daniela Orosanu, directorul Scolii cu clasele I-VIII din Tataru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-