Published On: lun, Apr 22nd, 2013

VIDEO-EXCLUSIVITATE: Femei slujind intr-un lacas de cult din Braila! Lumini inexplicabile apar in altar!

Share This
Tags

*Un reportaj de exceptie, realizat de Infobraila, scoate la iveala secretele unei biserici paralele, construita "in coasta" manastirii ortodoxe "Sf. Pantelimon", pentru a atrage credinciosii* Mai mult, puteti observa cum asa-zisele maici savarsesc o slujba religioasa, intrand chiar si in altar* Urmarind cu atentie imaginile veti observa o lumina stranie, in timpul incantatiilor religioase*

La iesirea din Braila, pe drumul ce leaga soseaua Vizirului de soseaua Buzaului, se afla un lacas de cult, imprejmuit de un gard inalt, iar la intrare, pe o placa sta scris numele asezamantului: "Manastirea Lacu-Sarat- Inaltarea Sfintei Cruci". Biserica seamana izbitor cu una ortodoxa, iar chiliile sunt identice cu cele aflate la Manastirea "Sf. Pantelimon", situata la doar 3 kilometri de acest loc, insa calugaritele de la "Inaltarea Sfintei Cruci" nu dau ascultare de chiriarhul Dunarii de Jos, Casian.

Calugaritele de la manastire sunt reticiente in a primi vizitatori, insa reporterii Infobraila au reusit sa patrunda in lacas, unde au surprins imagini cutremuratoare pentru ortodoxia romana. Dupa mai multe zile de vizitare a manastirii, reporterii s-au imprietenit cu una dintre maici, care i-a invitat la una dintre "intalnirile" lor religioase, refuzand insa sa isi dezvaluie identitatea. In curtea asezamantului reporterii au observat mai multi barbati, unii dintre ei fiind dubiosi, mai ales ca erau prezenti la ore tarzii.

Desi canoanele Bisericii Ortodoxe Romane spun clar ca intrarea calugaritelor in Sfantul Altar este strict legata de aprinderea candelelor si a lumanarilor sau de intretinerea curateniei, in manastirea de la marginea orasului, femeile care au primit votul monahal tin slujbe religioase si intra, fara nici o retinere in Sfantul Altar.

Slujba a durat doua ore, si a fost tinuta de sapte maici, timp in care doua dintre acestea au intrat in altar de mai multe ori si au citit din cartile sfinte.

Pe durata serviciului religios, reporterii Infobraila nu au fost scapati din ochi de femei, care aratau clar ca au o retinere cauzata de o prezenta straina in biserica. Totul a decurs normal, pana in momentul in care maicile au intrat in Altar si au inceput sa tamaie biserica, iar una a purtat o pelerina neagra din catifea, rosie pe interior. Dupa cateva minute, prin catapeteasma, s-a putut observa o lumina stranie, care dispare dupa cateva secunde! Toate maicutele aveau in mana rozarii, pe care le roteau intre degete.

Dupa mai multe cercetari, Infobraila a aflat ca manastirea "Inaltarea Sfintei Cruci" este formata din calugarite, care pretind a fi de rit vechi, insa manastirea nu apare pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi care isi are sediul la Manastirea Slatioara.

Femeile apartin gruparii religioase "Rugul Aprins", a carui lider, George Vasii, s-a spanzurat la Braila, cu o bucata de perdea, in anul 2001, la varsta de 66 de ani. Barbatul avea la data decesului peste 40 de sustinatori in judetul Braila si a fost cunoscut drept sotul maicii Veronica, fosta stareta a Manastirii Vladimiresti din Galati. Calugaritele de la "Rugul Aprins" se remarca purtand aceleasi vesminte ca si maicile ortodoxe, insa se inchina cu ajutorul rozariilor, la fel ca cele din imaginile surprinse de Infobraila.

Unele dintre maici au fost retinute in anul 2008, la Iasi, in timp ce deranjau slujba de intronizare a mitropolitului Teofan al Moldovei. De asemenea si in Braila acestea, de-a lungul timpului, au adresat injurii Arhiepiscopului Casian al Dunarii de Jos in timpul slujbelor pe care acesta le oficia. In 2010, la Slobozia, aproximativ 10 maicute din Braila au intrat intr-o biserica, strigand lozinci impotriva marilor fete bisericesti prezente la slujba.

Organizatia "Rugul Aprins" a luat fiinta la manastirea Vladimiresti , iar apoi s-a extins in Galati si Braila.

Maine, Infobraila va prezinta a doua parte a reportajului de la manastirea Lacu-Sarat.

Alin CRISTEA

Maria Madalina MUNTEANU

Ciprian ISTRATE

Monica ENE

Comentarii

comentariu

About the Author

-