Published On: mie, Apr 3rd, 2013

VIDEO EXCLUSIV: Accidentul de la Viziru a socat orasul Dragasani! Rudele spun: “Era sofer de TIR, nu ne gandeam ca tocmai un TIR il va omori”

Share This
Tags

*Un accident rutier din judetul Braila a socat un oras intreg, care nu isi poate explica cum un sofer de TIR care a parcurs mii de kilometri, prin toata Europa, a adormit la volan cand realiza o cursa interna*

Adrian Scortaru, un tanar din Dragasani, de 24 ani, a murit, in dimineata de 2 aprilie, in jurul orei 4.30, cand a adormit la volanul unei autoutilitare marca Mercedes, care a intrat puternic in remorca unui TIR. Impactul a fost devastator, Adrian fiind pur si simplu strivit intre fiarele contorsionate ale masinii.

Parintii tanarului lucreaza la Spitalul Municipial din Dragasani, tatal ca sofer pe ambulanta, iar mama ca infirmiera. In ziua mortii baiatului, Gheorghe Scortaru, tatal, transporta o pacienta la Targu-Jiu si a fost sunat sa se intoarca la Dragasani, afland de accidentul de la Viziru.

Parintii devastati de moartea fulgeratoare a singurului lor baiat au plecat spre Braila, pentru a-i ridica de la Medicina Legala, corpul neinsufletit. Pana la aceasta ora, corpul nu a fost ridicat de la IML Braila.

In acelasi timp, rudele si apropiatii nu isi pot explica cum un sofer profesionist, cu sute de ore de condus la activ, a adormit la volan, inconstient de ceea ce se putea intampla.

Adrian Scortaru era angajat la o firma din Dragasani, realizand transporturi externe cu TIR-uri, mai ales pe ruta Romania-Germania, de aproximativ 3 ani. Inainte, soferul a lucrat la o cunoscuta firma de transport din Slatina.

Adrian era mai mult plecat din Romania, insa atunci cand se afla in orasul natal se intalnea cu prietenii, fiind descris de acestia ca un “baiat saritor”, fara vicii si caruia nu ii placeau iesirile nocturne in cluburi. Baiatul locuia inca cu parintii, iar sora lui la Slatina, unde avea sa se casatoreasca in luna august a acestui an.

“Toata lumea crede ca nu ar fi adormit. Sigur ceva s-a intamplat, a facut Spania, Anglia, Germania, Italia si nu a adormit niciodata. Nimanui nu ii vine sa creada. E absolut socant”, a declarat pentru Infobraila, unul dintre cei mai buni prieteni ai tanarului decedat.

Din anul 2012, tanarul din Dragasani avea o relatie cu o tanara din acelasi oras.

“Nu fuma, nu bea, era un baiat extraordinar. Ni se rupe sufletul, tragedia asta ne-a daramat. Cine stie ce s-a intamplat. Eu nu cred ca a adormit, e un mister. A mers el prin Germania si nu a patit nimic. Poate s-a luat cu soferul celalalt in trafic si a franat brusc in fata lui Adi. Cred ca nu vom afla niciodata ce s-a intamplat si e pacat. Era un om de nota 10, un baiat muncitor”, ne-a precizat M.S., o ruda a lui Adrian Scortaru.

Dincolo de toate aceste marturii, de durerea unor parinti ce si-au pierdut singurul fiu, se afla realitatea: Adrian Scortaru a adormit la volan si a intrat in remorca unui TIR, condus de un sofer cu 40 de ani mai in varsta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-