Published On: mie, Apr 17th, 2013

Victorie pentru locul 3!

Share This
Tags

HC Dunarea Braila – “U” Jolidon Cluj  27 – 25 (19 – 11)

* Alina Horjea este golghetera Ligii Nationale de Handbal Feminin *

Meci de infarct la Braila, acolo unde elevele lui Cristi Preda si Alexandru Viorel au castigat partida impotriva celor de la “U” Jolidon Cluj, meci care a contat pentru etapa cu numarul XX din cadrul Ligii Nationale de Handbal Feminin.

In fata unui public minunat, elevele lui Cristi Preda si Viorel Alexandru si-au luat revansa, dupa ce in tur pierduse la Cluj cu scorul de 33-27 (16-15).

Cu un inceput de joc perfect, Dunarea Braila a dictat jocul partidei inca din primul minut, apararea fiind punctul forte al brailencelor. “U” Jolidon a inscrie primul gol abia in minutul 3 cand HC Dunarea avea deja 4 goluri marcate, 4-1 minutul 3. Dupa un time out luat mult prea devreme de Gheorghe Covaciu, ardelencele au inceput sa-si revina si in minutul 10 mai aveau de recuperat doar doua goluri, 7-5 minutul 10.

Au urmat 4 minute in care HC Dunarea a marcat 5 goluri consecutiv, Gabriela Dobre inchizand foarte bine poarta, nepermitand ardelencelor sa inscrie, 12-5 minutul 15. “U” Jolidon Cluj a incercat sa se apropie de gazde insa elevele lui Cristian Preda au intrat cu un avantaj lejer la pauza, tabela aratand dupa 30 de minute de joc, 19-11.

Cu toate ca diferenta de scor era de 8 goluri, brailencele nu au stiu sa profite de acest lucru, ardelencele profitand de greselile din aparare si revenind spectaculos pe tabela, marcand chiar si 2 goluri in inferioritate.

Daca prima partida a apartinut in totalitate brailencelor, cea de-a doua a fost in mare  parte a oaspetelor care au tras sa egaleze, reusind acest lucru in minutul 55, cand tabela arata 25-25.

Finalul a fost unul de tensiune maxima. Daca pe parcursul celor 55 de minute, HC Dunarea conducea lejer pe teren propriu, in ultimele 5 minute lupta pentru a reintra la conducere a fost una foarte grea. Agatunovici a ridicat sala in picioare dupa e a marcat golul cu numarul 26, iar Alina Horjea, dupa un joc perfect, a inchis tabela de marcaj, aducand victoria brailencelor, scor final 27-25.

In urma acestei partide, Alina Horjea, principala marcatoare a meciului, cu 13 reusite, devine golghetera Ligii Nationale de Handbal Feminin, cu 157 de goluri, avand mari sanse sa castige anul acesta Trofeul “Simona Arghir Sandu”.

Dupa aceasta victorie, HC Dunarea Braila a acumulat 21 de puncte si a urcat pe locul 3 in clasamentul Ligii Nationale de Handbal Feminin, in timp ce Cluj a coborat un loc, fiind acum pe 4 cu 20 de puncte.

Lupta pentru locul 3 devine de la o etapa la alta mult mai interesanta, avand in vedere ca pentru acest loc se lupta, HC Dunarea Braila, “U” Jolidon Cluj si HC Zalau, echipa care a pierdut sansa de a-si consolida fara probleme ultima pozitie de pe podium, dupa ce a pierdut meciul cu CSM Bucuresti.

Urmatoare partida a celor de la HC Dunarea Braila are loc sambata 11 mai, cand va avea ca adversar, campioana Romaniei, Olchim Ramnicu Valcea.

HC Dunarea Braila -”U” Jolidon Cluj 27-25 (19-11)

HC Dunarea Braila:

Portari: Dobre (13 interventii), Nichita

Marcatoare: Horjea 13 goluri (1 din 7m), Perianu 4, Brot 3, Moldovan 3, Adespii 1 (din 7m), Irimia 1, Esanu 1, Agatunovic 1

Au mai evoluat: Shutska, Craciun

Aruncari de la 7m: 3/2

Eliminari: Irimia, Horjea, Perianu (2)

Antrenor: Cristi Preda

”U” Jolidon Cluj:

Portari: Mazareanu (4 interventii), Petroczi (5 interventii)

Marcatoare: Tivadar 6 goluri (1 din 7m), Senocico 6, Cartas 5 (1 din 7m), Mihai 3, Florea 2, Dinca 2, Chintoan 1

Au mai evoluat: Ivan, Turcas, Vadineanu

Aruncari de la 7m: 3/2

Eliminari: Ivan, Cartas, Vadineanu, Turcas

Antrenor: Gheorghe Covaciu

Comentarii

comentariu

About the Author

-