Published On: mie, Apr 10th, 2013

Victor Ponta ajuta Mechel cu 4,8 mil. lei, pentru plata salariilor

Share This
Tags

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a eliberat miercuri suma de 4,8 milioane de lei pentru plata salariilor angajatilor de la Mechel, a anuntat premierul Victor Ponta, la începutul sedintei de Guvern.

Laminorul Braila, cu datorii de 57,2 milioane de lei, intrata in insolventa si in incapacitate de plata, are bani de salarii. Dupa saptamani de proteste ale fostilor angajati de la Mechel Campia Turzii si Laminorul Braila fata de neplata salariilor au ajuns si la Bucuresti. Salariatii uzinei “Laminorul” au participa la Bucuresti, la o actiune comuna de protest organizata de cele patru combinate siderurgice detinute pana nu de mult de rusii de la “Mechel”.  Au pichetat sediul Guvernului si sediul “Nikarom Invest”, firma care a cumparat de curand pe doar 52 de euro pachetele de actiuni detinute de “Mechel” la cele 4 combinate siderurgice din Romania.

”Astazi, ANAF depune aceasta suma in conturile Mechel pentru plata salariilor angajatilor. O sa va rog – si stiu ca supravegheati acest lucru – sa nu ne trezim ca cei de la Mechel iau banii si pleaca în alta parte cu ei, ca exista aceasta posibilitate”, li s-a adresat Victor Ponta ministrilor de resort.

Grupul rus Mechel a vandut, în februarie, pentru pretul simbolic de 230 de lei cele patru combinate metalurgice pe care le detinea în Romania, puternic îndatorate, catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa.

Tranzactia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-