Published On: mie, Apr 17th, 2013

Vezi Aici cine trebuie sa depuna bilanturile pentru 2012 pana la finalul lunii aprilie

Share This
Tags

* Desi termenul general pentru depunerea situatiilor financiare aferente anului trecut este 30 mai 2013, exista o categorie de contribuabili care trebuie sa indeplineasca aceste obligatii declarative cu o luna mai devreme *

Obligatia de a depune situatiile financiare corespunzatoare anului 2012 pana la data de 30 aprilie 2013 o au persoanele juridice fara scop patrimonial.

Printre acestea se numara asociatiile, fundatiile sau alte organizatii de acest fel, partidele politice, patronatele, organizatiile sindicale, cultele religioase, precum si altele asemenea infiintate in baza unor legi speciale. De la aceasta regula fac exceptie doar persoanele juridice fara scop patrimonial care conduc contabilitatea in partida simpla, ele neavand obligatia sa intocmeasca situatii financiare anuale.

Conform reglementarilor legale, aprobate prin Ordinul MFP nr. 40/2013, publicat in luna ianuarie, termenul de depunere al situatiilor financiare anuale ale persoanelor juridice fara scop patrimonial, la unitatile teritoriale ale MFP este de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar. Dupa calculele noastre, acest termen expira in 30 aprilie 2013.

Comentarii

comentariu

About the Author

-