Published On: lun, Apr 15th, 2013

Vezi aici cat castiga anual presedintele Rusiei

Share This
Tags

Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a castigat anul trecut 5,7 milioane de ruble, adica aproximativ 140.000 de euro. Venitul sau este aproape la fel ca si cel al premierului Dmitri Medvedev, insa mult mai mic decat a purtatorului sau de cuvant.

Premierul Dmitri Medvedev a declarat un venit de 5,8 milioane de ruble, fara ca sotia sa sa contribuie cu ceva la el. Purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, a castigat impreuna cu sotia lui, 11,1 milioane de ruble in 2012, adica aproape dublu fata de superiorul sau, presedintele Putin.

Demnitarul din Rusia care a castigat cei mai multi bani anul trecut este vicepremierul Igor Suvalov, unul dintre cei mai bogati oficiali rusi. El se ocupa de probleme economice in guvernul rus. Suvalov a declarat un venit al familiei sale de 448,4 milioane de ruble, adica aproximativ 11,1 milioane de euro. Sotia lui a castigat aproape jumatate din suma, conform datelor publicate de Kremlin.

Declaratiile de avere pentru functionarii publici au fost introduse in Rusia abia din 2012, dupa ce averea vicepremierului Igor Suvalov a creat valva. Acesta a declarat ca nicio afacere de-a sa nu incalca legea.

Totodata, un purtator de cuvant al lui Suvalov a declarat ca acesta a inceput sa isi mute conturile si depozitele din strainatate inapoi in Rusia, in contextul in care urmeaza sa intre in vigoare o lege care interzice demnitarilor sa mai aiba conturi in strainatate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-