Published On: mie, Apr 17th, 2013

Veste buna pentru soferi incepand cu miezul noptii

Share This
Tags

*OMV Petrom continua reducerile de pret la pompa si va ieftini din nou benzina si motorina*

OMV Petrom, cea mai mare companie de pe piata locala de distributie a carburantilor, va reduce, incepand cu 18 aprilie ora 00.00, preturile la benzina cu cinci bani pe litru si la motorina cu sapte bani pe litru. Dupa ieftinire, la Statia Gradina Publica Braila, noile preturi vor fi: 5,62 lei litrul de benzina standard, 5,57 lei litrul de motorina standard si 5,89 lei litrul de motorina extra.

Preturile din statiile Petrom variaza cu 5% fata de pretul de referinta.

Aceasta este a patra ieftinire consecutiva operata de Petrom in mai putin de doua saptamani si este generata de scaderea cotatiilor la titei si produse petroliere. Ieri, petrolul Brent, de referinta pentru piata londoneza, a scazut sub pragul de 100 de dolari barilul, pentru prima data din iulie 2012 incoace. Petrolul s-a depreciat cu 10% de la inceputul acestui an, dupa patru ani consecutivi de crestere.

Dupa reducerile de pret de la inceputul lunii aprilie, Romania are cel mai mic pret din UE la benzina si al treilea cel mai mic pret la motorina, potrivit ultimelor date ale Oil Bulletin, serviciu de monitorizare al pietei carburantilor al Comisiei Europene, valabile pentru data de 8 aprilie. La acea data, pretul mediu al unui litru de benzina de 95 era de 1,30 euro, in medie iar, in cazul motorinei, pretul mediu de la noi era de 1,33 euro.

OMV Petrom este cea mai mare companie de pe piata de distributie a carburantilor, cu o retea de circa 550 de statii, fiind urmata de Rompetrol si Lukoil.

Comentarii

comentariu

About the Author

-