Published On: Soare, Apr 21st, 2013

Trai ca in Evul Mediu la marginea Brailei

Share This
Tags

La marginea orasului, pe Aleea Mecanizatorilor, in apropierea Dunarii, o familie traieste intr-o coliba din chirpici, intre mormane de gunoaie.

O familie cu doi copii, ambii minori, locuieste intr-o camera saracioasa, fara apa potabila. Gardul din sarme si fiare era pe alocuri deteriorat, cainii maidanezi facandu-si culcus in curte.

“Locuiesc de mult aici, nu au nici ce sa manance. Ii mai ajutam din cand in cand, dar si noi suntem vai de capul nostru. Fetele se duc la scoala, insa parintii nu muncesc”, ne-a declarat Mariana D. , proprietara unei case din zona.

In ograda oamenilor, pe langa caini, se gaseau anvelope, lemne si gramezi de caramizi. Familia nu a dorit sa vorbeasca in fata aparatelor de filmat, insa intr-o discutie privata, Mihai, capul familiei, ne-a marturisit ca au o situatie financiara dificila.

“Aici stam ca in desert, dar nu avem in alta parte unde sa locuim. Iarna este cel mai greu, nici nu putem iesi din casa. Iar cand ploua ne intra apa in camera, ca acoperisul este facut de mine, dintr-o tabla. Fetele se duc la scoala, invata cat de cat bine. Sotia se ocupa de treburile casei, de curte, iar eu mai aduc cate un banut, mai muncesc cu ziua”, ne-a precizat locuitorul colibei de la marginea orasului.

Una dintre fete, cu ochii in lacrimi, ne-a spus ca ii este rusine sa le spuna colegilor de scoala unde locuieste, insa unii au aflat si rad mereu de aceasta.

“O ajut pe mama cand nu am de facut lectii, mai matur prin curte cu sora mea. Iar in vacanta mai muncim cu ziua. La scoala unii colegi mai rad de mine, ca stau in camp, ca nu am casa, dar eu am o casuta, desi este asa mai saraca. Cel putin am patru pereti si un pat unde sa dorm, altii nu au nici asta. Mai plang uneori, dar trec peste”, a marturisit una dintre cele doua surori.

Desi locuinta este una saracacioasa, familia o ingrijeste si se ocupa de gospodarie, in curte fiind curat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-