Published On: mar, Apr 9th, 2013

Tichetul Rabla va putea fi vandut

Share This
Tags

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anuntat ca tichetul valoric de 1.500 de euro care va fi acordat pentru casarea unui autoturism vechi in cadrul Programului “Rabla” va fi transmisibil, dar reducerea de pret la achizitionarea unei masini noi va fi doar contravaloarea unui singur voucher.

Astfel, pentru casarea unei masini va fi acordat un tichet, care va putea fi folosit pentru achizitionarea unui automobil nou sau va putea fi vandut de catre proprietar.

“Cu siguranta va fi posibila instrainarea tichetului, pentru ca sunt foarte multi cetateni care nu au posibilitatea sa isi cumpere un autoturism numai in baza tichetului”, a spus Rovana Plumb.

Spre deosebire de editiile anterioare ale programului, ministrul a precizat ca nu va mai exista posibilitatea obtinerii unei reduceri mai mari la achizitionarea unui nou autoturism, prin prezentarea a pana la trei tichete valorice.

In plus, Rovana Plumb a precizat ca din Fondul de Mediu, din care este finantat Programul “Rabla”, trebuie restituita si vechea taxa auto celor care au castigat procesul intentat statului, suma necesara fiind estimata in acest moment la 1 miliard de euro. De la inceputul acestui an s-a platit suma de aproximativ 1 milion de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-