Published On: joi, Apr 4th, 2013

Sute de tineri au participat la marsul antidrog

Share This
Tags


* Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, in parteneriat cu Primaria Braila, a realizat astazi un mars de sensibilizare a opiniei publice in legatura cu riscurile si consecintele consumului de droguri, pe traseul Piata Traian – B-dul Independentei – Platoul Administrativ *

In vederea asigurarii participarii Agentiei Nationale Antidrog la evenimentele nonformale organizate de Ministerul Educatiei Nationale cu scopul de a raspunde intereselor si preocuparilor diverse ale copiilor prescolari si elevilor, prin stimularea participarii la actiuni variate, de valorizare a talentelor si capacitatilor acestora in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculumul national, Centrele de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog se implica in derularea programului „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.

Astazi, in fiecare judet din tara se va organiza „Ziua de prevenire a consumului de droguri”, activitate ce presupune desfasurarea pe o artera principala din fiecare resedinta de judet, a unui mars de sensibilizare a opiniei publice in legatura cu riscurile si consecintele consumului de droguri, cu sloganul: „In fata drogurilor nu suntem diferiti!”. Participantii vor fi elevi cu vârste de 10 -18 ani, care vor purta masti albe, tocmai pentru a scoate in evidenta faptul ca in fata dependentei suntem egali.

In Braila, acest mars a inceput la ora 11.00, si s-a desfasurat pe traseul Piata Traian – B-dul Independentei – Platoul Administrativ. La acest eveniment au participat peste 300 de elevi din mai multe scoli si licee brailene.

In punctul final al acestui mars, Roxana Piper, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Braila, eleva la Liceul Pedagogic, a rostit o declaratie catre toti cei prezenti si catre reprezentantii Administratiei locale: “Noi elevii municipiului Braila, dorim sa tragem un semnal de alarma in ceea ce priveste consumul de droguri din randul tinerilor. Dorinta noastra este sa ne implicam in ameliorarea acestei probleme sociale cu care ne confruntam si de asemenea sa ne sprijinim pentru a fi uniti impotriva oricarei forme de consum sau trafic de droguri. Acest mesaj se adreseaza tuturor membrilor societatii care pot oferi ajutor in rezolvarea acestei probleme, deoarece fenomenul ia amploare si consideram ca nu trebuie tratat cu indiferenta. Prezenta consumului de astfel de substante in cercul de prieteni sau in familii constituie factori de risc pentru debutul consumului propriu de droguri, cu atat mai mult cu cat s-a observat ca acest tip de consum  constituie o activitate desfasurata preponderent in grup. Consumul de droguri afecteaza in mod direct tanarul , lezand atat demnitatea umana si starea de sanatate a acestuia, cat si bunastarea sociala. Utilizarea sustantelor nocive contribuie la dezvoltarea unui grad de violenta ridicat, avand efecte negative asupra familiei si societatii”.

Prezenta la acest eveniment, Olga Condrat, coordonator CPECA Braila, a declarat: “Intr-o lume care traverseaza schimbari profunde, fenomenul drogurilor a ajuns sa constituie o prezenta negativa constanta a vietii cotidiene. Dorim ca prin acest mesaj sa sensibilizam opinia publica generala asupra faptului ca dependenta nu face diferenta”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-