Published On: lun, Apr 1st, 2013

Studiu: Ciocolata previne riscul de atac cerebral

Share This
Tags

* Potrivit specialistilor, un singur baton de ciocolata consumat zilnic influenteaza activitatea creierului in mod direct, putand scadea considerabil riscul de a face atac cerebral *

Cercetari anterioare referitoare la ciocolata au aratat ca benefica pentru creier, in cazul in care este consumata cu moderatie, este ciocolata neagra, insa un studiu recent, arata in premiera ca orice tip de ciocolata actioneaza asupra vaselor de sange.

Specialistii au masurat viteza sangelui participantilor la studiu, la nivelul celor mai importante artere, in timp ce acestia consumau ciocolata stand in pozitie orizontala.

S-a descoperit astfel ca ciocolata avea efect asupra nivelului de dioxid de carbon care afecteaza vasele de sange, imbunatatind circulatia si avand, astfel, un impact pozitiv la nivelul celulelor creierului.

“Consumul unui baton de ciocolata obisnuita a fost asociat cu o modificare a nivelului de rigiditate a vaselor de sange. Informatiile noastre iau in calcul posibilitatea sa existe un efect direct intre anumite ingrediente din ciocolata si vasele de sange. Ipoteza este plauzibila datorita flavonoizilor din ciocolata”, spune profesorul Matthew Walters, coordonatorul studiului.

Flavonoizii, care se regasesc mai ales in cacao, sunt antioxidanti puternici care contribuie la prevenirea afectiunilor cardiace. Insa ciocolata este bogata in zahar si are un continut crescut de grasimi si poate cauza obezitate, de aceea trebuie consumata cu moderatie.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-