Published On: joi, Apr 4th, 2013

VIDEO – Simionescu despre incendiul din Primarie: “Functionarii s-au bucurat ca nu au ars buletine de vot”

Share This
Tags

Dupa celebrul scandal al incendiului din Primarie, in care mai multe documente, printre care si comunicarea sentintei ICCJ privind Bulevardul Dorobanti, primarul Aurel Simionescu a vorbit despre procesele pierdute de municipalitate.

Simionescu a precizat ca mai sunt procese pierdute, si nu doar din neglijenta functionarilor, ci si din cauza ca cealalta partea avea o baza de argumente mai temeinica.

“Sunt o serie intreaga de procese si am mai spus si prin Consiliu, pierdute, nu neaparat din neglijenta, ci poate si ceilalti au avut dreptate. Sau s-a mai spus ca argumentele pe care le-am adus noi nu au fost in totalitate cele care ar fi putut sa sustina si poate ca argumentele aduse in fata instantei ar fi fost altele”, a mentionat Simionescu.

In aceasta cauza edilul i-a indicat drept vinovati pe functionarii de la Directia Juridica din cadrul Primariei, specificand ca secretarul institutiei nu trebuie sa faca aceasta activitate.

Referitor la situatia Bulevardului Dorobanti, Simionescu a tinut sa spuna ca sanctiunile nu vor ramane la nivelul diminuarii salariale, ci vor culmina cu demiterea celor vinovati. Dupa spusele primarului, la acel moment, cei vinovati de incendiu au fost bucurosi ca nu au ars buletine de vot, aratandu-se mai putin interesati de cei 5 milioane de euro pe care municipalitatea este obligata sa ii plateasca, in lipsa recursului.

“Eu inteleg ca au fost mai multe hartii care la momentul acela au fost deteriorate, distruse. Eu nu stiu cate au ars, pentru ca atunci le-au adunat si le-au pus in cos, mai mult sau mai putin arse. Deci nu a fost o valvataie din ce am inteles eu ci faptul ca atunci cand le-au gasit le-au adunat, cum a cazut apa pe masa, le-au adunat si le-au pus in cos. Important atunci, dupa parerea respectivilor, era sa nu fie buletine de vot, sa nu fie liste de alegatori, stampile si tot ce mai aveau ei prin birou. Si cum astea nu erau atunci pe birou ei s-au bucurat ca nu s-a intamplat asta. Dupa aceea, pentru ca nu au mai avut nicio presiune deosebita, din cate inteleg eu, vis-a-vis de hartii, au verificat intrarile din ziua respectiva. Deci nu au mai fost alte discutii despre asta. Eu sper sa ne intoarcem si sa o rezolvam usor asa. Eu chiar daca mai zice lumea una alta, trebuie sa-mi vad de treaba. Din pacate imi vad de o treaba care nu ar trebui sa-mi ocupe timpul cu nervi si ma rog, sistemul relational.

Sa stiti ca dincolo de toate celelalte, masurile sanctionatorii care au fost si care vor mai fi, va spun eu. In afara de masura de diminuare a salariilor mai e cea de demitere a persoanelor respective. V-am explicat si v-am spus care este procedura. Dar e vorba si de alte intamplari care trebuiesc asezate. Dincolo de masurile sanctionatorii noi avem acum, si eu sper ca intr-o perioada relativ scurta sa se finalizeze si o imbunatatire a managementului hartiilor, sa spunem asa. Dar asta nu inseamna neaparat hartie ci si relationarea dintre compartimente, cu obligatiile respective, cu interactionarea pe zona electronica, ca sa se poata urmari lucrurile”, a mai declarat edilul municipiului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-