Published On: lun, Apr 15th, 2013

Show total cu primarul din Chiscani, pe ulita: “Daca esti primar trebuie sa o iei pe coaja. Ii suspend eu, daca nu au putut ei. Nu mai tine gargara”

Share This
Tags

Reporterii Infobraila au mers impreuna cu primarul comunei Chiscani, Ion Craciun (UNPR), prin localitate, pentru a vedea cum este perceput de catre populatie, un edil excentric, care, recent, a fost amenintat cu suspendarea din functie.

Intrebat daca i-a fost vreun moment teama ca isi poate pierde fotoliul de primar, Craciun a raspuns, chiar pe ulitele Chiscaniului, in gura mare, ca nu.

“Au vrut consilierii sa ma suspende, dar nu au putut, pe mine lumea ma iubeste. Ei se bat, eu mai ma feresc. Daca esti primar trebuie sa o iei pe coaja. Esentialul e ca pe consilieri ii deranjeaza ca se fac investitii, ca se lucreaza. Sunt platiti de Mafie. Petre Constantin, fostul primar din Chiscani, a facut toate matrapazlacurile cu terenuri aici. El ii conduce pe consilieri. Dar nu e nimic, in toamna ma apuc eu de strans semnaturi si declansez referendumul pentru dizolvarea Consiliului Local. Ies sa ma bat cu ei, sa ne intoarcem la popor. Vreau sa o apuc si pe doamna Mihaela Marcu prefect sa semneze referendumul. Sa vedem ce o sa voteze chiscanenii”, ne-a declarat UNPR-istul.

Legat de subiectul referendumului din Chiscani, Craciun ne-a spus ca locuitorii i-au “luat cu furcoaiele” pe consilierii care au vrut sa il dea jos: “Eu vreau sa aiba loc referendumul. Eu cer sa vina electoratul, sa stabileasca. Nu mai tine cu gargara”.

Dupa ce ne-a aratat lucrarile de canalizare pe care le-a demarat, primarul a oprit masina in dreptul unei statii de pompare, aflata in constructie, si s-a suit pe o scara de lemn de unde a inceput sa strige, la propriu, intrebandu-i pe localnicii de pe strada de cand au canalizare si apa in comuna.

“De cand aveti ma apa in Chiscani? Si canalizare? De aia ma iubeste lumea, vedeti? Daca eram primar la Braila asfaltam toate strazile, nu mai ramanea una. Uitati ce lucrari se fac aici, nicaieri nu se face ca aici. Ia veniti sefu (catre un reporter Infobraila) sa vedeti ce e aici, cum se lucreaza la 14 metri. E statia de pombare 1 care duce la canalizare, apoi pleaca statia de pompare 2, ajunge la Varsatura, apoi statia de pompare 3 baga in Braila Sud.”, a precizat edilul.

Intrebat daca a asfaltat strada pe care locuieste, Craciun ne-a marturisit ca intai va intreprinde lucrari de canalizare si apoi va trece la asfaltare: “Nu mi-am asfaltat strada. Fac intai canalizare, dar ce eu sunt prostanau, sa bag intai asflat si apoi sa sparg asfaltul”.

In legatura cu relatiile pe care le are cu ceilalti primari din judetul Braila, Ion Craciun a precizat ca se intelege foarte bine cu toti, indiferent de culoarea politica.

“La primarii din judet le place de mine. Am o relatie extraordinara cu toti, cu Moise, cu Malinche, cu doamna de la Vadeni. Da ce Malinche e PSD? Pe primar nu il intereseaza de la ce partid este. Nu ma inscriu la PNL, sunt de stanga acum, dar daca trece UNPR-ul la PDL? Nu se stie niciodata”, a declarat edilul Chiscaniului.

Ion Craciun se afla la cel de al treilea mandat de primar al Chiscaniului, insa la inceputul acestui an, cativa din consilierii locali au inceput demersurile pentru organizarea unui referendum de demitere a acestuia. Demersul a fost un esec total.

Comentarii

comentariu

About the Author

-