Published On: mie, Apr 24th, 2013

Seful CJ Constanta cercetat de ANI

Share This
Tags
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, este acuzat de catre Agentia Nationala de Intergritate de incompatibilitate, pentru ca a detinut pe langa functia de presedinte CJ si alte functii.
Constantinescu a detinut simultan functiile de presedinte de CJ si reprezentat in cadrul SC RAJA SA.
“In urma evaluarilor efectuate, s-a constatat faptul ca Nicusor Constantinescu s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20.06.2008 – 23.03.2009, intrucat a detinut, simultan, atat functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta cat si calitatea de reprezentant al Judetului Constanta in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul S.C. RAJA S.A. Constanta, incalcand astfel, dispozitiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare”, se arata in comunicatul ANI.
Agentia sustine ca exista trei sentinte civile emise de Curtea de Apel Constanta care statueaza ca functia de presedinte de CJ este incompatibila cu aceea de reprezentant in cadrul companiilor de stat.
ANI mentioneaza ca Nicusor Constantinescu a fost instiintat de investigatiile derulate impotriva sa si ca acesta nu a dorit sa faca nici un fel de precizari. Potrivit ANI, legislatia spune ca in cazul in care raportul de constatare este mentinut si dupa contestarea in instanta, Constantinescu isi va pierde mandatul si nu va mai putea ocupa o functie publica eligibila trei ani dupa incetarea mandatului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-