Published On: mar, Apr 23rd, 2013

Se vor monta camere de supraveghere in autobuze, troleibuze si tramvaie

Share This
Tags

* Autoritatile vor sa instaleze camere de supraveghere in toate autobuzele, troleibuzele si tramvaiele din tara. Masura este inclusa in planul privind siguranta calatorilor in transportul public, pregatit de Ministerul Transporturilor *

O alta prevedere ii obliga pe transportatorii privati sa inlocuiasca microbuzele cu autocare.

Camera video nu este singura schimbare dorita. Pasagerii ar putea ajunge mai repede la destinatie daca va fi introdusa banda cu semafor prioritar.

In toate mijloacele de transport in comun ar urma sa existe camere de supraveghere. In plus, autobuzele si troleibuzele ar urma sa aiba o banda dedicata cu semafor prioritar.

„Mi se pare corect. Este o idee foarte buna sa se instaleze camere de supraveghere in mijloacele de transport in comun, pentru ca cele mai multe furturi din buzunare au loc in tramvaie si autobuze. Aceasta masura vine in sprijinul calatorilor care vor fi mai in siguranta, dar si pentru mentinerea automobilelor. Speram ca in acest fel sa se intretina si scaunele ca multi le rup, le deterioreaza”, a declarat Cornel Sandulescu, director al S.C Braicar.

Ca urmare a numarului mare de accidente grave in care au fost implicate microbuze, se urmareste si inlocuirea treptata a acestora.

Mai mult decat atat, pana in 2020, transportatorii privati vor fi obligati sa inlocuiasca microbuzele cu autobuze sau autocare pentru un plus de siguranta si confort.

Pana cand microbuzele vor disparea cu totul, vor trebui dotate, obligatoriu, cu limitatoare de viteza si centuri de siguranta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-