Published On: joi, Apr 25th, 2013

Scandal la Nationala! Din 28 de jucatoare convocate, Tadici s-a trezit doar cu 16

Share This
Tags

* Selectionerul il acuza pe Gatu ca a trecut peste cuvantul sau *

Circ la nationala de handbal feminin. In aceasta perioada, echipa nationala de handbal feminin a Romaniei are stagiu de pregatire la Cheile Gradistestei. Din cele 28 de jucatoare care le-a convocat la lot, selectionerul Gheorghe Tadici a ramas cu doar 16. Acesta il acuza pe Gatu de faptul ca a invoit trei jucatoare fara acordul lui. Geiger, Smedescu si Chintoan au trimis la Federatie o cerere scrisa prin care anuntau retragerea temporara de la echipa nationala.

Selectionerul Gheorghe Tadici considera aceasta decizie ca fiind una incorecta, avand in vedere ca la inceputul saptamanii s-a discutat de faptul ca jucatoarele sunt obligate sa vina la nationala. In cadrul sedintei de luni, la care au participat toti presedintii de cluburi din Romania, Baia Mare a fost singura care nu a votat prezenta obligatorie a jucatoarelor la lot.

Lotul Romaniei s-a reunit la Bucuresti acolo unde au facut vizita medicala, Dinca, Parvut, Cruceanu si Mihalschi fiind oprite din cauza unor accidentari.

De cand Gheorghe Tadici a revenit la nationala, tot mai multe jucatoare isi anunta retragerea de la lot. Prima care a facut acest pas, a fost chiar pivotul Oana Manea, aceasta fiind acum urmata de alte jucatoare care isi anunta retragerea “temporara”

* Stagiu de pregatire la Nationala, cu un singur portar si cu doar doua extreme *

Programul echipei nationale a fost stabilit inca din toamna, cand a fost aprobat de Consiliul de Administratie si de Comisia Tehnica. In aceasta  perioada Romania trebuia sa dispute doua amicale cu Ungaria, insa din motive necunoscute, Ungaria nu s-a putut prezenta la aceste meciuri. Avand in vedere ca era deja in program, conducerea a stabilit ca lotul Romaniei sa dispute un stagiu de pregatire la Cheile Gradistei. Selectionerul Gheorghe Tadici se vede nevoit ca acest stagiu sa-l faca cu un singur portar, Mirela Nichita de la HC Dunarea si cu doar doua extreme, Tanasie si Chiper.

Lotul Romaniei prezent la cantonamentul de la Cheile Gradistei

portar: Nichita

extreme: Tanasie, Chiper

pivoti: Pintea, Agrigoroaie, Branzan, Manda

linia de 9 metri: Tacalie, Babeanu, Marin, Perianu, Buceschi, Gogorita, Varga, Cartas, Drutu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-