Published On: mar, Apr 9th, 2013

Sacrificarile la animale de carne si pasari sunt in continua scadere

Share This
Tags

* In timp ce sacrificarile ovinelor si caprinelor cunosc un trend crescator, de 42,3%, respectiv 41,5%, numarul bovinelor si porcinelor jertfite, in februarie, a scazut cu 2% si, respectiv, cu 4,4%, comparativ cu ianuarie *

In unitatile industriale specializate s-au inregistrat scaderi de 10%, respectiv cu 6,2% la numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa. In luna februarie, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 18% din totalul sacrificarilor de bovine, fata de ianuarie. Greutatea in carcasa a porcinelor sacrificate a scazut cu 4%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au reprezentat 82% din totalul porcinelor sacrificate, in februarie 2013. Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 42,3%, respectiv cu 41,5%, taierile in unitatile industriale specializate, care au o pondere de 2% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine, au ramas constante, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 13,2%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 9,8%, respectiv cu 9,5%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 85% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au scazut atât la numarul de pasari sacrificate, cât si la greutatea in carcasa a acestora cu 9,8%. Daca am face o simpla comparatie a sacrificarilor efectuate in februarie 2013 cu cele din aceeasi luna a anului trecut, rezulta faptul ca numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 2%, respectiv cu 6,3%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 28,6%, respectiv cu 26,3%.

Comparativ cu februarie 2012, in februarie 2013 numarul total de porcine sacrificate a scazut cu 1,9%, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 4,0%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 2%, respectiv cu 8%. Totodata, numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 8,2%, respectiv cu 6,3%. Sacrificarile de ovine si caprine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut de 2 ori, respectiv de 3,3 ori. Numarul total al pasarilor sacrificate a scazut cu 7,1%, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 10%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atât la numarul pasarilor sacrificate, cât si la greutatea in carcasa a acestora cu 1,7%, respectiv cu 4,6%.

Comentarii

comentariu

About the Author

-