Published On: mie, Apr 3rd, 2013

Sa stii mai multe, sa fii mai bun

Share This
Tags

* Inspectoratul de Politie Judetean Braila deruleaza, in perioada 1- 5 aprilie, in cadrul programului national „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” o serie de activitati având o tematica atractiva si variata *

Aceste activitati urmaresc prevenirea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor, prevenirea accidentelor rutiere in care sunt implicati copii, prezentarea de filme tematice, dezbateri, promovarea profesiei de politist, prevenirea traficului de persoane, prevenirea disparitiilor de minori, precum si activitati practice dedicate elevilor.

O activitate de noutate in programul „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” a fost realizata in parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Braila. Aceasta se inscrie si in Proiectul International Job Shadow Day si a constat in faptul ca 5 elevi ai liceului au stat „in umbra” politistilor Serviciului Rutier, participând la ceea ce reprezinta o zi obisnuita de munca pentru un politist rutier.

Elevii au participat efectiv in teren cu politistii, au observat modul de actiune al acestora si au fost observatorii din umbra ai modului de intrebuintare a echipamentelor utilizate de politia rutiera in activitatea specifica desfasurata, cum ar fi: aparatele alcooltest sau aparatura de supraveghere video a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Activitatile de promovare a activitatii politiei si a profesiei de politist au continuat astazi la Liceul Teoretic „Panait Cerna” si la Liceul Teoretic „Nicola Iorga” Braila.

Politistii de la Serviciul Rutier si Biroul Proximitate din municipiul Braila si orasele Faurei si Ianca s-au intâlnit cu elevii de la Scoala Gimnaziala „Fanus Neagu”, Grupul Scolar Industrial „Panait Istrati”, Grupul Scolar „Grigore Moisil” si Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius”, care au fost gazdele prezentarilor tematice privind educatia antivictimala si antiinfractionala, precum si pe teme rutiere.

Promenada Mall a continuat sa fie alaturi de elevii scolilor gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, „Mihu Dragomir”, „Vasile Alecsandri” si „A.S.Puskin” din municipiu, dar si pentru elevii din Scoala Gimnaziala din comuna Gropeni, unde politistii au amenajat simbolic o intersectie cu semafor, o trecere pentru pietoni, un sens giratoriu si, chiar, o statie de tramvai.

Politistii de la Serviciul Rutier au dezbatut cu elevii principalele reguli de circulatie pe drumurile publice din perspectiva pietonului, a conducatorului de mopede, atv-uri si a soferului si au solutionat diferite situatii din trafic, care pareau problematice pentru acestia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-