Published On: vin, Apr 5th, 2013

Retinuti pentru savarsirea de infractiuni economice

Share This
Tags

* Pe 22 noiembrie 2012, o societate comerciala din Braila a reclamat la Politie in ziua de 19 noiembrie 2012, persoane necunoscute au indus in eroare reprezentantii firme, folosind datele unei societati comerciale din Moinesti, judetul Bacau * Cu aceasta ocazie au cumparat o cantitate de 3.040 kg de peste macrou congelat, in valoare de 26.952,64 lei, iar pentru plata au inaintat un bilet la ordin falsificat *

Politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) au demarat cercetarile in acest caz si, in ziua de 7 februarie, l-au depistat pe inculpatul Calin Dragos Oprea, in varsta de 28 ani, din satul Lazuri, comuna Comisani, judetul Dambovita, impotriva caruia s-a luat masura arestarii preventive. Acestuia i s-a stabilit ca a indus in eroare reprezentantii societatii brailene, declarand ca se numeste altfel, a aplicat pe factura semnatura si stampila false si a folosit un bilet la ordin falsificat.

La data de 1 martie, inculpatul a fost trimis in judecata, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. De asemenea, ofiterii de la SIF au mai stabilit ca acesta a fost indrumat cum sa procedeze de Vasile S., de 37 ani, domiciliat in municipiul Targoviste, judetul Dambovita, care a si vandut cantitatea de peste, fiind cercetat pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Ieri, ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniti de luptatori Serviciul de Actiuni Speciale (SAS), in baza autorizatiei de perchezitie domiciliara, au descins la locuinta lui Vasile S. Cu acest prilej, au fost identificate si ridicate bunuri si inscrisuri, care au condus la strangerea de noi probe. Astfel, barbatul a fost retinut, pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta, si a fost prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila, care a propus instantei de judecata arestarea preventiva a acestuia. Judecatoria Braila a admis propunerea Parchetului si a emis mandat de arestare preventiva, pentru 29 de zile, impotriva lui si a fost incarcerat”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Braila, Jenel Sogor.

* Vasile Stoica, dupa gratii pentru 29 de zile *

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a inculpatului Vasile Stoica pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la inselaciune, prevazuta de art. 26 Cod penal, raportat la art. 215 alin. 1, 2, 3 Cod penal, sI fals inscrisuri sub semnatura privata, prevazuta de art. 290 alin. 1 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 33 lit. a Cod penal. Cererea a fost admisa de Judecatoria Braila, instanta de judecata dispunand emiterea mandatului de arestare preventiva pentru inculpatul Vasile Stoica, pe o durata de 29 zile, incepand cu data de 4 aprilie.

Din probatoriul administrat in cauza, a rezultat ca pe 19 noiembrie 2012, in baza unei intelegeri prealabile cu inculpatul Calin Dragos Oprea i-a inmanat acestuia din urma un bilet la ordin falsificat (seria RNCB3AB0118809) si stampila purtand mentiunile SC “Grup Invest EDGMM” SRL din Moinesti, judetul Bacau, i-a asigurat acestuia transportul de la Bucuresti la Braila, unde inculpatul Calin Dragos Oprea, urmand instructiunile inculpatului, i-a indus in eroare pe reprezentantii partii civile SC “Romsol” SRL Braila (folosind datele societatii din Moinesti si prezenandu-se ca delegat al acestei societati si sub o identitate falsa, iar pentru plata a prezentat biletul la ordin despre care avea cunostinta ca e falsificat, cauzand partii civile un prejudiciu in valoare de 26.952,64 lei), iar dupa savarsirea faptei s-a ocupat de vanzarea marfii achizitionate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-