Published On: joi, Apr 25th, 2013

Reprezentantii CJAS Braila nu mai au ce cauta la sedintele prefecturale

Share This
Tags

* Prefectul Mihaela Marcu a declarat ca incepand de astazi, nimeni din cadrul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Braila nu mai au voie sa vina la sedintele care au loc la Prefectura * Va fi primita doar presedinta Casei sau o persoana delegata, cu atributii in cadrul acestei institutii *

In cadrul sedintei Colegiului Prefectural de astazi, prefectul Mihaela Marcu din nou si-a aratat indignarea vis-a-vis de comportamentul unor sefi ai directiilor deconcentrate din Braila. Aceasta le-a atras atentia, intr-un mod transant, ca de fiecare data, ca sunt obligati prin lege sa comunice toate informatiile de interes public catre cetateanul brailean.

Azi a venit randul ca jurista de la CJAS Braila, venita in locul presedintei Luciana Boboc, a fost luata pe sus: “Puteti pleca acasa si sa comunicati conducerii ca incepand din acest moment ne dispersam de prezenta dumneavoastra, ca si institutie, atat timp cat nu este reprezentata de cineva din conducere. Imi asum ceea ce zic. A fi prezent este ceva normal, pentru ca trebuie sa vii sa vezi ce se mai intampla, ce ai mai putea sa conclucrezi. CJAS Braila face exceptie in ceea ce priveste prezenta directorilor de deconcentrate la sedintele Prefecturii. Intr-un an de zile, de cand sunt in functie, nu a fost deloc la sedinta de Colegiu Prefectural. Adica, in 12 sedinte a fost absenta. Sigur ca pot aparea situatii in care directorii, avand probleme sau sa fie in delegatie, trebuie sa anunte si sa delege pe altcineva, dar sa fie o persoana cu atributii in cadrul institutiei respective. Dar absenta de la sedinte trebuie sa fie o exceptie, nicidecum o obisnuinta. Prin urmare, atitudinea manageriala a presedintelui de la CJAS Braila nu este legala. Nu voi mai primi pe nimeni, in afara presedintelui sau, prin exceptie, a unei persoane delegate. Atitudinea conducerii CJAS este una nepotrivita vis-a-vis de comisia de dialog, a partenerilor sai, persoanelor varstnice, plus fata de alte persoane implicate in sedintele Prefecturii”.

La finele lunii februarie seful judetului nostru a mai facut o remarca asemenatoare, spunand: “Eu imi fac datoria ca mereu, si la fel ca si-n sedintele anterioare, si acum va atrag atentia ca institutia pe care o conduceti se afla in slujba cetateanului. Trebuie sa trimiteti periodic comunicate de presa, astfel incat sa fie publicate, iar ulterior sa ajunga la cetatean. Din nou si am s-o fac mereu, solicit tuturor directorilor de deconcentrate sa puna mana sa citeasca Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica si sa-si faca datoria”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-