Published On: mar, Apr 2nd, 2013

Relatia dintre politisti si elevi a devenit si mai inchegata. Ample actiuni extrascolare in cadrul Programului “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”

Share This
Tags

* Politistii braileni au programat mai multe activitati in scoli, in perioada 1 – 5 aprilie * In aceste actiuni sunt angrenate o serie de institutii publice, printre care Inspectoratul de Politie Judetean, Inspectoratul Scolar Judetean, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Inspectoratul Teritorial de Munca Braila, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila *

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Braila deruleaza in cadrul programului national „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” o serie de activitati, avand o tematica atractiva si variata, si anume: prevenirea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor, prevenirea accidentelor rutiere in care sunt implicati copii, prezentarea de filme tematice, dezbateri, promovarea profesiei de politist, prevenirea traficului de persoane, prevenirea disparitiilor de minori, precum si activitati practice dedicate elevilor.

In prima zi politistii de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii, de la Serviciul Rutier si de la Biroul Proximitate au fost prezenti in mijlocul elevilor de la Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic „C.D. Nenitescu”, Gradinita nr. 2, Scoala cu clasele I-VIII „Al. I. Cuza” , Scoala cu clasele I-VIII  „I. Bancila”.

“O activitate cu un impact deosebit pentru copii a fost organizata de catre Inspectoratul de Politie Judetean, Inspectoratul Scolar Judetean, in parteneriat cu Promenada Mall Braila. In incinta centrului comercial a fost amenajata simbolic o intersectie cu semafor, o trecere de pietoni, un sens giratoriu si chiar o statie de tramvai. Politistii rutieri le-au explicat elevilor din clasele primare de la Scoala Gimnaziala <M. Sadoveanu>, Colegiul National <Gh. M. Murgoci> si Scoala Gimnaziala <V. Alecsandri> cum trebuie sa traverseze corect strada, cum sa se asigure si ce semnificatie au indicatoarele. Un clown a avut misiunea de a le arata copiilor cum nu trebuie sa procedeze, verificand daca informatiile transmise de politisti au fost intelese. Pentru implicare si pentru interesul manifestat, copiii au primit diplome de participare. Politistii de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii i-au invatat pe copii sa nu discute cu persoane necunoscute, sa-si cunoasca exact adresa si numele de familie, sa stie numele parintilor, sa le spuna acestora unde si cu cine se joaca, sa nu primeasca in casa sau in curte persoane straine, sa nu accepte dulciuri sau alte daruri de la persoane pe care nu le cunosc. Totodata, elevii au primit flyere de promovare a numarului de telefon 116.000 la care pot suna daca s-au ratacit si la care se pot sesiza disparitiile de copii”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

* Actiuni educative pentru elevii braileni *

La Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius” si la Liceul cu Program Sportiv a avut loc o activitate tip caravana organizata la initiativa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, in cadrul Echipei Intersectoriale Locale. Au fost prezenti politisti, reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca Braila, ai Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila si ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila.

Intalnirile cu elevii au avut ca tema generala prevenirea violentei atat in familie, cat si in scoala si in societate, dar au fost abordate si aspecte legate de prevenirea exploatarii prin munca a minorilor, elevii primind chiar si recomandari despre cum trebuie sa se prezinte la un interviu pentru obtinerea unui loc de munca. Politistii le-au explicat care sunt conditiile pe care un absolvent de liceu trebuie sa le indeplineasca pentru a urma o cariera de profil.

“Politistii de la Biroul Proximitate au discutat cu elevii despre importanta respectarii regulilor morale si a legilor intr-o societate, iar pentru sensibilizarea si constientizarea factorilor de risc in ceea ce priveste savarsirea unor fapte antisociale, elevii au vizionat impreuna cu politistii materiale tematice, iar ulterior au avut loc dezbateri si a fost analizat mesajul, astfel incat elevii sa identifice si sa evite situatiile care pot genera conduite antisociale. Au fost initiate discutii referitoare la situatii ipotetice in care copiii ar putea sa incalce legea sau ar putea deveni victime ale infractorilor. Politistii de la Serviciul Rutier au analizat cu elevii principalele reguli de circulatie pe drumurile publice din perspectiva pietonului, a conducatorului de mopede, atv-uri si a soferului. Au fost dezbatute si solutionate diferite situatii din trafic ce par problematice pentru elevi”, a mai zis purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Mentionam ca activitatile din cadrul programului national „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” vor continua toata saptamana.

Comentarii

comentariu

About the Author

-