Published On: joi, Apr 4th, 2013

Registrul Auto Roman verifica on-line valabilitatea ITP-ului

Share This
Tags

*Registrul Auto Roman a implementat un program prin care poate bloca in timp real utilizarea in trafic a autovehiculelor cu probleme tehnice grave si care ar putea pune in pericol siguranta participantilor la trafic*

Demersul face parte din strategia de dezvoltare a Registrului Auto Roman si adaptarea la cele mai noi standarde europene. Aceasta aplicatie on-line se realizeaza inregistrarea instant in bazele de date ale RAR, a raportului de control tehnic in trafic, precum si tiparirea acestuia la momentul controlului prin utilizarea imprimantelor cu care au fost dotate laboratoarele destinate acestei activitati.

De asemenea, se pot realiza pe loc cautari in bazele de date ale RAR astfel incat, pentru fiecare vehicul supus controlului sa fie disponibile in orice moment toate informatiile concludente cu privire la caracteristicile tehnice mentionate in Cartea de identitate (CIV), cu privire la inspectiile tehnice periodice (ITP) efectuate dar si la precedentele controale tehnice in trafic (CTT) la care a fost supus. Suplimentar, vor fi inregistrate in timp real toate masurile aplicate in urma rezultatelor controlului respectiv: retinerea certificatului de inmatriculare, retinerea permisului de conducere, imobilizarea autovehiculului si/sau anularea ITP. Atunci cand se impune, conform legislatiei aplicabile, vehiculele vor fi blocate automat in bazele de date ale RAR pana la remedierea defectiunilor sau a neconformitatilor constatate si inregistrate corespunzator.

Comentarii

comentariu

About the Author

-