Published On: joi, Apr 11th, 2013

Referendumul, pus la zid si de putere si de opozitie

Share This
Tags

* Partidul Noua Republica se ambitioneaza in strangerea de semnaturi pentru referendumul de demitere a primarului Aurel Simionescu. Acestia il considera pe edil vinovat de principalele probleme ale administratiei locale *

Ce spun parlamentarii USL despre acest demers

“Sunt niste oameni care, fiecare se ocupa de cate ceva acolo. Primarul nici macar nu e jurist, acum primarul poate doar lua masuri sa indrepte situatia. Nu cred ca el este vinovatul principal. Este un vinovat generic, pentru ca este seful institutiei si vrei, nu vrei, raspunzi, iti asumi raspunderea. Dar de aici pana la a-l suspenda, e dreptul lor, ce sa zic. Avand in vedere ca este partenerul nostru, partenerul meu, domnul Simionescu, ce credeti? Am incredere ca are sanse?”, a declarat senatorul PNL, Catalin Boboc.
Deputatul Vasile Varga a marturisit ca primarul municipiului Braila nu se poate face vinovat de situatia actuala: “Este o prostie un asemenea referendum! Cred ca si-a facut cu prisosinta datoria, iar daca rezolva problema CET-ului si a Dorobantiului, Braila va arata ca un oras european. Nu pot sa cred ca populatia va fi determinata de initiativa de schimbare. Simionescu este un om cinsitit, onest, caruia nu i se poate imputa nimic din ceea ce s-a intamplat acum, nu exista vreun motiv pentru a i se cere demisia. Membrii PNL vor fi alaturi de primarul Aurel Simionescu”.
De aceeasi parere sunt si parlamentarii PSD, care considera intregul demers al Noii Republici un exercitiu de imagine.
“E parerea lor, au acest drept si tot ceea ce incearca sa faca ii priveste. Daca ei cred ca asa se rezolva problemele Brailei, sa faca cum cred. Insa nu aceasta este calea”, ne-a marturisit senatorul PSD, Ion Rotaru.
Mult mai categoric a fost deputatul PSD Mihai Tudose care gaseste total neserioasa aceasta initiativa.
“Cei de la partidul acesta isi cauta de lucru, pe baza problemelor comunitatii isi fac management de imagine. Lucrurile trebuiesc tratate cu seriozitate si gasite solutii. Hai sa fim seriosi, este pura strategie de imagine”, a declarat Tudose.

Si opozitia considera ca referendumul va fi un esec total

“Eu nu stiu ce sanse de indeplinire sunt. Din pacate acest demers nu are foarte multe sanse de reusita, dar chiar daca nu are sanse de reusita, cred ca este util tocmai pentru ca duce la o mai buna constientizare a publicului. Cred ca de fapt ce ar trebui sa spunem noi acum este ca primarul trebuie sa gaseasca solutii, ca de aceea e acolo. Trebuie sa vina public si sa spuna ce solutii a gasit pentru rezolvarea acestei probleme. In primul rand ce s-a intamplat si care sunt variantele de rezolvare, in cat timp o rezolva si cu ce finantare. E dator sa faca acest lucru in fata tuturor cetatenilor din Braila, si a celor care l-au votat si a celor care nu l-au votat”, a precizat deputatul PDL, Alexandru Nazare.
Presedintele Forta Civica Braila, Marius Terzea, crede ca referendumul pentru demiterea lui Simionescu este din start o cauza pierduta, acesta facand rau Brailei, dar si brailenilor.
“Trebuie sa fim pragmatici, sa avem o viziune asupra viitorului orasului si sa nu ne lasam dusi de val, de politicianism si interese de imagine. Ganditi-va ca urmeaza dezbaterea, si apoi procesul de regionalizare, unde, cel putin declarativ, toti politicienii braileni sustinem Braila ca centru administrativ al Regiunii Sud-Est. Cum credeti ca Braila va avea sanse de reusita, cu o scena politica aflata in razboi, cu un referendum pentru demiterea primarului si cu acuzatii de tot felul? Strategiile de imagine nu se fac pe spatele brailenilor”, ne-a declarat Terzea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-