Published On: lun, Apr 8th, 2013

“Rabla” ramane la fel, doar cu un nou nume

Share This
Tags

*Programul pentru inlocuirea parcului auto al Romaniei, ar putea suferi trei modificari: un tichet in loc de trei, numele, iar voucherul nu mai poate fi vandut*

Ministrul Mediului Rovana Plumb, a declarat ca vrea inlocuirea programului „Rabla” cu un nou program pentru inlocuirea parcului auto cu masini noi, mai putin poluante. Noul program, care va intra in vigoare incepand cu 15 aprilie, prevede acordarea unor bonusuri suplimentare, in vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon. Tichetul valoric va avea un cuantum de 1.500 de euro.

„Avem in vedere acordarea unor bonusuri suplimentare, dar le vom comunica la vremea respectiva. Ceea ce va pot spune este ca, in afara de prima pe care am luat-o deja in calcul, pentru achizitionarea unei masini electrice, si care va fi de 2.500 de euro pe masina achizitionata, atat pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice, avem in vedere si acordarea unor bonusuri pentru a incuraja achizitionarea unor autovehicule cat mai putin poluante. In acest mod dorim sa contribuim la reducerea emisiilor de dioxid de carbon pentru Romania. In aceste zile analizam definirea clara a numarului de tichete pe care le vom emite. Va fi o singura emitere in acest an. De asemenea, vor fi luate in calcul toate modalitatile de emitere, in asa fel incat sa nu fie posibila nicio perturbare a procedurii”, a spus Rovana Plumb, care a adaugat ca noul program nu va mai pastra numele de „Rabla”, intrucat vor fi acordate si alte bonusuri, nu doar prime de casare pentru autovehiculele vechi. Ea nu a dorit sa dezvaluie care va fi noul nume al programului, spunand doar ca se lucreaza „pe trei formule”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-