Published On: mar, Apr 2nd, 2013

Procurorul Mihaela Aghinitei este cercetata de DIICOT pentru favorizarea amantului ei, Mihail Boldea. In timpul anchetei, cei 2 stateau ore intregi in birou

Share This
Tags

UPDATE: Surse judiciare au declarat ca procuroarea il chema pe fostul deputat de aproximativ 10 ori pe luna la sediul DNA Galati, in total cei doi vazandu-se in timpul cercetarilor care au durat 7 luni de 71 de ori. In timp ce DNA il ancheta pe deputatul Boldea intr-un dosar de inselaciune cu un prejudiciu de 1 milion de euro, procurorul care se ocupa de caz s-a indragostit de acesta. Mihaela Aghinitei a incercat sa il ajute sa primeasca o pedeapsa mai mica, iar in timpul anchetei cei doi petreceau cate 5 ore in biroul magistratului.

“Numitul Boldea Mihail a sedus-o pe invinuita Aghenitei Mihaela, intre cei doi existand o puternica relatie de natura sentimentala, mai precis magistratul procuror fiind indragostit sincer de susnumitul. Ca urmare a acestui fapt, magistratul procuror Aghenitei a dispus citarea numitului Boldea Mihail in mod repetat la sediul DNA-Serviciul Teritorial Galati sub pretextul efectuarii de activitati procedurale in dosarul in care este cercetat si in denunturile formulate de acesta, cei doi petrecand in medie 5-6 ore pe zi in biroul magistratului”, se arata intr-un raport DIICOT trimis CSM.

Mihaela Aghinitei, magistrat procuror la Parchetul Tribunalului Braila, este urmarita penal de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art. 264 al. 1 Cod Penal, art. 259 al. 2 Cod Penal si art. 268 Cod Penal.

Procurorii au retinut faptul ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu intentie, a instrumentat un dosar penal in care a dispus trimiterea in judecata a doi inculpati, pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 257 alin. 1 C. P. cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, in scopul asigurarii beneficiului dispozitiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002, lui Mihail Boldea, anterior trimis in judecat, prin rechizitoriul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati. La data de 26.03.2013, in baza avizului CSM – Sectia pentru Procurori, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galati a efectuat perchezitii domiciliare si urmeaza sa efectueze perchezitii informatice in cauza.
CSM a incuviintat trei tipuri de perchezitie – domiciliara, corporala si informatica – privind-o pe procuroarea Mihaela Aghenitei, fost procuror al Directiei Nationale Anticoruptie, in prezent magistrat la Parchetul Tribunalului Braila.

Mihaela Aghinitei s-a nascut la Galati, in anul 1958, si a absolvit Universitatea Galati- Mecanica si Universitatea Bucuresti- Drept. Magistratul este membru al Asociatiei Internationale de Drept Penal si cercetator stiintific asociat la Institutul de Studii Juridice din cadrul Academiei Romane.

Aghinitei declara in anul 2010 ca “a munci este un lucru nobil, o binecuvantare pentru tot restul vietii” si ca ii place profesia pe care o practica.

Prima perchezitie corporala a unui magistrat a fost aprobata de CSM, in cazul celor doua judecatoare din cadrul Tribunalului Bucuresti, Antonela Costache si Viorica Dinu, arestate pentru coruptie intr-un dosar instrumentat de DNA.

Comentarii

comentariu

About the Author

-