Published On: vin, Apr 12th, 2013

Prefectul Mihaela Marcu: “Braila nu are asigurat complet stocul de vaccin antitetanus”

Share This
Tags

*Prefectul de Braila, Mihaela Marcu a tinut sa precizeze, intr-un interviu pentru Infobraila, ca stocul de vaccin antitetanos nu este complet in spitalele brailene*

De cand Institutul Cantacuzino nu mai produce acest ser, Romania il importa de la francezi. Furnizorii s-au pierdut pe drumuri, asa ca spitalele din Romania au ramas fara vaccin.

“Nu avem asigurat stocul de vaccin antitetanos, ne-a informat Comitetul Judetean de Situatii de Urgenta. DSP-ul ne-a anuntat ieri la 8:30 ca s-a terminat stocul de vaccin. Ne-a adus necesarul (ce avem pe stoc si de ce cantitate mai avem nevoie) si am facut scrisoare la Ministerul Sanatatii. Stocul actual este de 70 dar avem nevoie de 500 de vaccinuri, in urma cererii vom primii si diferenta de vaccinuri de tip hepatic, tetanic, apediatric adult si tifoidic. Nu am nicio indoiala ca nu vom primi si restul vaccinelor”, a declarat Mihaela Marcu pe baza Hotararii nr 12 din 11 aprilie 2013.

Secretarul de Stat in Ministerul Sanatatii (MS), Adrian Pana a tinut sa precizeze, printr-un comunicat postat pe site-ul ministerului, ca exista stocuri de vaccin antitetanos atat la Directiile de Sanatate Publica (DSP), cat si la spitale.

“Pentru corecta informare a pacientilor, s-a constatat ca exista stocuri de vaccin antitetanos atat in DSP-uri, cat si in unitatile sanitare cu paturi, potrivit verificarilor efectuate in data de 10 aprilie 2013. Intrucat Institutul Cantacuzino nu a mai produs vaccin antitetanos din 2010, vaccinul a fost importat de la acea perioada pana in prezent.

Fiecare spital are obligatia sa-si asigure stocul de vaccin antitetanos”, precizeaza Adrian Pana.

In clinicile private, se gaseste vacccinul, dar greu. Costa 12 lei, insa trebuie mai intai intrebat medicul daca serul este disponibil.Primele probleme cu furnizarea vaccinului au aparut atunci cand Institutul Cantacuzino a oprit productia. Cum fiecare spital in parte isi face propriile comenzi, Ministerul Sanatatii nu poate decat sa-i atentioneze pe managerii spitalelor in care vaccinul nu exista.

Comentarii

comentariu

About the Author

-