Published On: vin, Apr 12th, 2013

Prefectul Mihaela Marcu asigura brailenii ca nu vor fi probleme cu inundatiile

Share This
Tags

* Prefectul Brailei, Mihaela Marcu, a precizat ca s-au luat toate masurile posibile pentru a impiedica inundatiile, atat in Braila, cat si in judet *

Ca urmare a avertizarii de Cod Portocaliu pe Dunare, in cursul zilei de ieri nivelul fluviului Dunarea ajunsese la cota de 617, inregistrandu-se o crestere de 9 cm fata de miercuri, si un debit de 12.590.

“Saptamana trecuta a fost cod galben pe Dunare, pe Siret si pe Buzau. Marti spre miercuri a venit viitura pe Siret si atunci cea mai mare problema a fost la Corbu. Problema se cunostea demult, se facusera toate interventiile, eram pe prioritate la Minister. Din fericire Siretul a venit involburat repede dar a trecut la fel de repede. Saptamana aceasta am intrat in cod portocaliu pe Dunare. Miercuri am fost impariti in doua grupe, subprefectul cu seful de la ISU si cu domnul Turiac de la SGA (n.r Sistemul de Gospodarire a Apelor) pe digul din Insula Mare, iar eu cu adjunctul de la SGA, domnul Popescu, am fost pe tot ce inseamna diguri. Acestea arata foarte bine, si mai mult decat atat, exista cele mai mici distante de unde este apa pana la buza digului, sunt 70 de cm, dar avem si zone in care avem de inaltimea unui om, aproape de 2 metri. Eu apreciez ca nu vor fi probleme. Din Insula Mare au venit subprefectul, seful ISU  si directorul de la SGA si au spus ca directorul de la “TCE Trei brazi” a facut iepuresti din 30 in 30 de metri pe tot ce inseamna dig in Insula Mare a Brailei. A carat 5000 de tone de pamant. Deci legat de Insula Mare eu nu mai am absolut nicio emotie. Este adevarat ca in judet exista grifoane, in masura in care ele sunt inca curate si nu aduc apa murdara. E adevarat ca exista situatii in care ele incep sa sape, pentru ca orice grifon pana la urma sapa in dig”, a declarat Mihaela Marcu, prefectul Brailei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-