Published On: mar, Apr 2nd, 2013

Practica si teoria examenului pentru permis vor fi filmate

Share This
Tags

* Proba practica si cea teoretica din cadrul examenului pentru obtinerea permisului de conducere vor fi inregistrate video si, dupa caz, audio, potrivit unui proiect de lege pentru modificarea Codului Rutier, lansat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne*

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea OUG nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost lansat marti in dezbatere publica, pentru 10 zile, pe site-ul MAI.

“Pentru asigurarea si verificarea legalitatii examenului de obtinere a permisului de conducere, modul de desfasurare a probei teoretice si practice se inregistreaza video si, dupa caz, audio, cu sisteme tehnice de monitorizare”, se arata în proiect.

Sistemele tehnice de monitorizare a probei practice ar urma sa fie montate pe autovehiculele folosite la sustinerea examenului, mai putin in cazul motocicletelor si mopedelor.

Inregistrarile vor fi stocate de catre Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, care organizeaza examenul, pentru o perioada de cel mult un an, aceasta, alaturi de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, fiind singurele care vor avea acces la inregistrari, potrivit proiectului.

Proiectul mai introduce o modificare a Codului Rutier si in ceea ce priveste raspunderea candidatilor la examenul pentru obtinerea permisului in caz de accident. In proiect se mai precizeaza insa ca, prin exceptie, cei care iau lectii sau sustin examenul pentru obtinerea permisului pentru motociclete si mopede raspund individual pentru incalcarea regulilor de circulatie si, dupa caz, pentru pagubele produse tertilor ca urmare a producerii unui accident.32

Comentarii

comentariu

About the Author

-