Published On: joi, Apr 11th, 2013

Politia in actiune: Prevenirea comertului ilicit

Share This
Tags

* In zilele de 10 si 11 aprilie 2013, politistii braileni desfasoara activitati preventive pentru depistarea si luarea masurilor legale impotriva persoanelor care transporta sau comercializeaza ilicit produse agro-alimentare si de alta natura * Controale s-au facut si-n pietele agro-alimentare si zonele adiacente acestora, scopul fiind pentru protejarea cetatenilor si asigurarea unui mediu comercial civilizat *

Ieri, politisti de la Serviciul Ordine Publica si Sectia 1de Politie Rurala Braila au actionat pentru prevenirea si combaterea furturilor de animale, in judetul nostru. Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, politistii au legitimat 14 persoane, au controlat in trafic 8 autovehicule de transport animale si au constatat 7 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 8.900 lei. Politisti de la Politia orasului Faurei si de la Sectia 3 de Politie Rurala Faurei au actionat, ieri, intre orele 8.00 – 12.00, pentru prevenirea actelor de comert ilicit in pietele agro-alimentare amplasate in zona de competenta.

Au fost efectuate controale la 8 societati comerciale si au fost constatate 7 contraventii, pentru care s-au aplicat sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.500 de lei, conform Legii nr. 12/1990 (modificata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. Sanctiunile au fost aplicate agentilor comerciali, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12 /1990 (republicata), privind omisiunea afisarii preturilor la bunurile expuse la vanzare. Intre orele 10.00 – 13.00, ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor si Biroul Ordine Publica, in colaborare cu lucratori din cadrul Politiei Locale Braila, au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii comertului ilicit, in pietele din municipiu.

Au fost efectuate controale la 38 de societati comerciale, 31 de producatori particulari, 29 de asociatii familiale si 29 de intreprinderi individuale, fiind legitimate 139 de persoane. De asemenea, au fost verificate in trafic 12 autovehicule de transport marfa si constatate 96 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 25.340 de lei, si ridicate in vederea confiscarii 506 pachete cu tigari si alte bunuri in valoare totala de 5.879 de lei.

“A fost depistat un barbat, in varsta de 43 ani, din comuna Marasu, in timp ce transporta cu autoutilitara 500 pachete cu tigari, fara a detine documente legale de provenienta. Tigarile, in valoare totala de 5.770 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar soferul a fost sanctionat contraventional, conform  Legii nr. 12/1990 (modificata). A fost depistata o femeie (41 de ani), din municipiu, in timp ce oferea spre vanzare, in Piata Saraca, 4 pachete cu tigari, de provenienta Republica Moldova. Tigarile, in valoare de 48 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar brailencei i s-a intocmit dosar de cercetare penala, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de Legea nr. 86/2006, privind Codul Vamal al Romaniei. A fost depistata o tanara, de 30 ani, din Braila, administrator al unei intreprinderi individuale, din municipiu, care oferea spre vanzare 35 de paini, fara a detine documente legale de provenienta. Aceasta a fost sanctionata contraventional, conform Legii nr. 12/1990 (modificata), cu amenda in valoare de 1.000 lei, iar painile, in valoare de 37 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-