Published On: sâm, Apr 6th, 2013

GALERIE FOTO: Pita si Visan au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului la Cupa Romaniei

Share This
Tags

* Marian Visan si Marian Pita au castigat Cupa Romaniei * Un al brailean, Robert Ghionea s-a clasat pe pozitia a II-a iar Andrei Ghionea a curerit medalia de bronz *

Braila a fost in aceasta saptamana capitala tinerilor pugilisti. Federatia Romana de Box, alaturi de autoritatile locale au organizat in orasul nostru, Cupa Romaniei la box. Tineri din intreaga tara s-au luptat zilele acestea pe ringul de la Sala Sporturilor Carantina, in preliminarii, iar cei mai buni au ajuns sa urce pe podium, semifinala si finala disputandu-se in Sala Polivalenta “Danubius”.

La linia de start s-au aliniat peste 100 de pugilisti, din peste 50 de cluburi tara. Braila a fost reprezentata de 9 tineri, insa doar 3 dintre ei au reusit sa ajunga in finala.

In prima zi de preliminarii, doar 2 pugilisti braileni, din 5, au reusit sa mearga mai departe. Primul succes al sportivilor braileni a venit la categoria 69kg, Andrei Ghionea reusind sa-l invinga pe suceveanul Ioan Nichita. Cea de-a doua victorie obtinuta de braileni a venit la categoria 91kg, acolo unde Dragos Ghionea a castigat meciul cu Visarion Badea.

In cea de-a doua zi, de preliminarii, au avut loc 15 meciuri, 6 dintre ele incheindu-se inainte de ultimul gong. Primul meci a fost castigat de braileanul Alexandru Giurgea, la categoria 52 kg, dupa ce adversarul sau a abandonat. Cel mai scurt meci a fost facut tot de un brailean, Marian Visan, care in doar 30 de secunde si-a pus adversarul la pamant. Alti doi braileni au castigat meciurile din cea de-a doua zi, Vlad Sava invingandu-l la puncte pe Constantin Costache, in timp ce Dragos Ghionea la invins pe Georgian Catelus din Calarasi, asigurandu-si astfel participarea in semifinale.

In cea de-a trei zi de preliminarii, s-au disputat 24 de meciuri, brailenii Marian Visan, Andrei Ghionea si Marian Pita asigurandu-si participarea in semifinala.

Joi s-au desfasurat ultimele 24 de meciuri din galele preliminare, in care trei pugilisti de la Braila si-au asigurat prezenta in semifinale, Marian Visan, Marian Pita si Andrei Ghionea si Dragos Ghionea.

Vineri, la Sala Polivalenta “Danubius” au avut loc semifinalele, mergand in ultimele faze ale competitiei, doar trei braileni, Marian Visan si Marian Pita fiind favoriti in castigarea medaliilor de aur.

Ultima faza a competitiei Cupa Romaniei, a avut loc sambata, 6 aprilie, la sala Polivalenta “Danubius”, acolo unde s-au disputat 10 meciuri, de trei runde, a cate trei minute fiecare.

Atat in semifinala cat si in finala au participat, presedintele Federatiei Romane de Box, Leonard Doroftei, vicepresedintele Vasile Catea, vicepresedintele Francisc Vastag, directorul loturilor naţionale, Relu Auras, Titi Tudor si Marian Simion, antrenorul lotului national de seniori, dar si Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu si vicepresedintele CJ, Florin Mija.

Presedintele Federatiei Romane de Box, Leonard Doroftei, a tinut sa-i ofere o cupa presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, multumindu-i pentru faptul ca a gazduit aceasta competitie. “Multumesc domnului Bunea Stancu pentru ca ne-a permis sa organizam aceasta competitie la Braila. Speram ca in viitor, Braila sa redevina orasul boxeorilor”. La randul sau, Gheorghe Bunea Stancu i-a inmanat o cupa, campionului Leonard Doroftei, si i-a multumit pentru faptul ca a ales Braila pentru aceasta competitie. ”In primul rand vreau sa aduc si eu multumiri, presedintelui Federatiei Romane de Box, Leonard Doroftei pentru faptul ca s-a gandit la Braila si de asemenea pentru ca stagiul de pregatire al seniorilor, va avea loc tot aici, la noi, asta inseamna recunoastere a ceea ce a fost Braila in box-ul romanesc. De asemenea salut staff-ul Federatie Romane de Box, si va asigur, ca braileni vor veni la meciurile pe care Romania le va sustine aici la noi, fie amicale, fie oficiale”, a declarat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

Directorul Clubului Sportiv Municipal, Braila, Marian Neta, a oferit la randul sau cate o placheta, atat autoritatilor locale, reprezentate prin presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu si vicepresedintele CJ, Florin Mija, cat si membrilor Federatiei Romane de Box. Prezent de asemenea la Braila, a fost si Titu “Prosop” Tudor, care i-a inmanat o placheta presedintelui Gheorghe Bunea Stancu. “Va multumim ca ne-ati primit in casa dumneavoastra, sa facem un spectacol pugilistic, cum era pe vremuri. Ne bucuram ca Braila e alaturi de noi si speram ca pe viitor sa redevina cea ce a fost odata in boxul romanesc”, a declarat fostul antrenor, Titi Tudor.

* Nita si Visan cei mai buni pugilisti braileni *

Finala competitiei Cupa Romaniei, a gazduit 10 partide de mare interes pentru publicul brailean. In fata a peste 300 de spectatori, elevii lui George Pertea, au dat totul pe ring castigand doua finale din trei.

Marian Visan a fost primul brailean care a intrat in ring. Acesta a boxat la categoria 60kg, invingandu-l pe Gheorghe Jugan din Ploiesti. In meciul imediat urmator, marea speranta a boxului romanesc, Marian Pita, a boxat la categoria 64kg, invingandu-si adversarul inainte de ultimul gong. Antrenorul lui Ninel Gheorghe, de la clubul Dinamo, a ales sa arunce prosopul, in urma loviturilor sigure si dure ale braileanului Pita.

In finala a mai participat si braileanul Dragos Ghionea, care a fost invins la puncte de pugilistul din Giurgiu, George Cobanu.

Cupa Romaniei a avut ca scop depistarea sportivilor talentati, in vederea verificarii, selectionarii si promovarii lor in lotul national. Competitia s-a desfasurat la urmatoarele 10 categorii de greutate: 46-49 kg, 52 kg, 56 kg, 60kg, 64kg, 69 kg, 75 kg, 81kg, 91 kg, +91 kg.

De la CSM Braila au urcat in ring, Marian Pita la categoria 64 kg, Marian Visan la categoria 60 kg, Andrei Ghionea la categoria 69 kg, Vlad Sava la categoria 52 kg, Dragos Ghionea la categoria 91 kg, Alexandru Giurgea la categoria 52 kg, dar si Marian Robu, Gabriel Mirica si Georgian Mihailescu.

GALERIE FOTO:

Comentarii

comentariu

About the Author

-