Published On: mar, Apr 16th, 2013

Peste 50 de milioane de euro pentru un proiect de prevenire a inundatiilor in Romania

Share This
Tags

Comisia Europeana (CE) a aprobat o investitie de 54 de milioane de euro in cadrul Fondului de coeziune pentru un proiect de prevenire a indundatiilor in Romania si pentru dezvoltarea unui sistem de combatere a efectelor acestora, cum ar fi poluarea.

Potrivit unui comunicat la CE, proiectul presupune modernizarea echipamentelor de prevenire a inundatiilor si riscurilor asociate, reducerea efectelor inundatiilor, inclusiv a poluarii, optimizarea securitatii si eficientei infrastructurii deja existente si a capacitatii Administratiei Nationale “Apele Romane” de a reactiona in mod adecvat in cazul unei inundatii.

“Acesta este un exemplu concret pentru modul in care investitiile regionale contribuie la imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor romani. Cresterea nivelului de securitate va aduce si beneficii economice, pentru ca intreprinderile si potentialii investitori vor sti ca sunt mai bine protejati impotriva pagubelor produse de inundatii”, a declarat comisarul european pentru politica regional, Johannes Hahn.

Investitia este realizata prin programul “Mediu” din cadrul politicii regionale a Uniunii Europene si are o valoare de 63 milioane de euro, din care finantarea acordata de UE se ridica la 54 milioane de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-