Published On: Soare, Apr 7th, 2013

Peste 35.000 de masini inmatriculate in Bulgaria sunt la un pas sa fie confiscate

Share This
Tags

*Autoturismele cu numere bulgaresti sunt pe cale de disparitie, cetatenii care au optat pentru a inmatricula autoturismele la vecinii nostri bulgari pentru a scapa de taxele si impozitele locale, sunt tot mai vanati de autoritatiile bulgare*

Noua veste pentru romanii cu masini inmatriculate in BG vine chiar din partea presei de la sud de Dunare, scrie Agerpres. Masinile in cauza ar putea fi confiscate la intrarea in Bulgaria, ca urmare a unui amplu proces demarat de autoritatile vecine. Motivul intorsaturii la 180 grade este dat de faptul ca persoanele care detin, in acte, masinile pe care romanii le-au cumparat si apoi le-au inmatriculat cu numere de Bulgaria, sunt de fapt persoane fara venituri, someri. Faptul ca detin in proprietate zeci, poate sute de masini le schimba statutul si, in acelasi timp ii transforma in evazionisti.

Cetatenii bulgarii inmatriculeaza zeci de masini pe numele lor, nu declara si nu platesc impozite pe veniturile cu care achizitioneaza masinile respective. Pentru a recupera impozitele datorate, autoritatile bulgare vor sa confiste averea acelor proprietari fictivi, adica exact masinile. Romanii sunt obligati sa mearga cu aceste vehicule in Bulgaria pentru a-si face inspectiile obligatorii(ITP), de exemplu, dar si pentru a plati taxele aferente sau sa-si reinnoiasca procurile pe baza carora circula pe soselele din Romania. Potrivit cotidianului Monitor, care apare la Sofia, este vorba despre un numar de pana la 35.000 de masini care ar putea sa fie confiscate. Potrivit sursei citate, recordul este detinut de un tanar din Ruse care este proprietarul in acte a 712 vehicule. Alte 10 persoane detin intre 200 si 300 de automobile cumparate si conduse in realitate de cetatenii romani.

Romanii isi inmatriculeaza autoturismele in Bulgaria pentru a evita plata taxei “Timbrul de mediu” Dupa cum arata ultimele statistici furnizate de Politia Rutiera, exista aproximativ 20.000 de vehicule inmatriculate in Bulgaria detinute si utilizate de romani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-