Published On: mar, Apr 9th, 2013

Pericol de inundatie la Braila

Share This
Tags

* Fluviul a depasit cotele de atentie la Braila si mai are  putin pana sa inunde faleza orasului *

La Braila, Dunarea a crescut cu 9 centimetri fata de nivelul de duminca si a depasit usor buza malului, in zona industriala. Cele mai afectate sunt firmele portuare situate in nordul orasului.

Proprietarii firmelor privesc cu ingrijorare cum fluviul creste centimetru cu centimetru. Cotele de atentie au fost deja depasite si este de asteptat ca, pana la sfarsitul acestei saptamani, apa sa se apropie de cotele de inundatie.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila a decis sa interzica traversarea cu bacul a autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de sapte tone, din judetul Braila spre judetul Tulcea, pe la punctul de trecere din Vadul Ghecetului.

“La Braila, nivelul Dunarii se inca se mentine sub cota de inundatii, care este de 610 centimetri. Acum cota este de 600 in usoara crestere. Spre sfârsitul acestei saptamâni este posibil ca aceasta cota sa fie depasita, având în vedere prognozele hidrologice care indica o crestere a nivelului apei fluviului”, a declarat Vladut Branza, seful Portului Braila.

Potrivit avertizarilor specialistilor, apele Dunarii vor continua sa creasca, iar cota maxima va fi atinsa vineri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-