Published On: mie, Apr 24th, 2013

Oltchim, din nou la inceput de drum!

Share This
Tags

* Conducerea Clubului Valcean se vede nevoita sa schimbe strategia pentru sezonul viitor, dupa ce mai multe jucatoare importante si-au anuntat plecarea *

Cea mai iubita echipa din Romania, Oltchim Ramnicu Valcea, nu “moare” dar ramane fara aportul unor importante jucatoare. Dupa ce au ratat calificarea in finala Ligii Campionilor, situatia Oltchimului a devenit din ce in ce mai incerta. De la o zi la alta, jucatoarele anuntau plecarea de la campioana Romaniei, iar astazi si antrenorul Vestergaard si-a anuntat incheierea colaborarii. Vestergaard a postat pe pagina sa oficiala de Facebook un mesaj prin care anunta plecarea din vara de la Valcea: “I will stop as head coach of Oltchim Valcea this summer. I would like to thank all our fans for a fantastic support. It has been an lifetime experience.” (Voi renunta sa fiu antrenor principal al Oltchim Valcea in aceasta vara. As dori sa multumesc tuturor fanilor nostri pentru un suport fantastic. Aceasta a fost o reala experienta de viata). De asemenea clubul a transmis un comunicat oficial in care vorbeste despre despartirea de Vestergaard.

“Clubul Oltchim a semnat anul trecut un contract sportiv cu antrenorul Jakob Vestergaard din Danemarca valabil pentru doua sezoane, respectiv pana in anul 2014. Dupa un sezon cu foarte multe experiente emotionale, cu un meritat loc 3 ocupat in Europa jucand semifinala Ligii Campionilor si castigand titlul de “Campioana Nationala” cu echipa Oltchim, partile au convenit rezilierea contractului la finalul acestui prim sezon.

Motivul principal al intreruperii contractului a fost generat de problemele familiale ale antrenorului Vestergaard deoarece acesta doreste sa petreaca mai mult timp cu fiul sau inca mic, sa fie alaturi de familie in urmatorii ani si pentru a incepe noi proiecte personale in Danemarca.

Multumindu-i pentru cooperare, clubul si antrenorul Jakob Vestergaard au convenit sa continue de la distanta cooperarea prin acordarea – la cerere – de consultanta privind pregatirea fizica si tactica a echipei (plus analize video) in noul sezon, cooperand cu staff-ul si antrenorii Oltchimului. Posibilitatea revenirii sale pe banca tehnica a ramas deschisa, atunci cand fiul sau Viktor va mai creste si va dori sa calatoreasca intr-o tara straina.

Clubul ii ureaza succes in cariera, multe realizari sportive si impliniri familiale.”, se arata intr-un comunicat emis de clubul Oltchim, pe site-ul oficial al clubului.

Prima care a plecat de la Oltchim, dupa ratarea calificarii in finala, a fost Allison Pineau, care a semnat deja un contract pe un sezon cu Vardar Skopje. Oana Manea pleaca si ea de la Valcea dupa 13 sezoane. Manea a decis sa schimbe echipa. Noua sa formatie va fi Krim Ljubljana. Paula Ungureanu a devenit o miza pentru Ferencvaros, formatie care a facut calcule si pentru Valentina Ardean. Katarina Bulatovic va lua drumul Gyor-ului iar Jovanovici va evolua la Astrahanocika Astrahan.

Noua stategie a clubului valcean, pentru sezonul viitor este pastrarea anumitor jucatoare cu experienta si intinerirea masiva a lotului.  “Oltchim va continua sa existe, chiar daca va merge intr-o formula noua. Vom pastra 7-8 jucatoare de valoare mondiala si vom aduce alte 7-8 jucatoare foarte tinere, pe care le avem in club, sau le avem imprumutate la alte formatii din tara”, a spus Berbecaru.

Oltchim are in momentul de fata 5 jucatoare imprumutate, Melinda Geiger, Mihaela Smedescu si Eliza Buceschi la HCM Baia Mare, Daniela Babeanu la SCM Craiova si Ekaterina Vetkova la HC Astrakhanochka.

Postul de antrenor la campioana Oltchim ramane de la vara vacant, multi aspirand la un loc pe banca echipei din Valcea. Cu toate ca s-au facut deja speculatii, conducerea clubului nu a anuntat momentan nimic concret.

Daca de la Valcea se pleaca in masa, vicecampioana HCM Baia Mare anunta de la o zi la alta tot mai multe transferuri, pregatindu-se astfel de a face fata Ligii Campionilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-