Published On: joi, Apr 11th, 2013

Nu exista sperante ca painea sa se ieftineasca

Share This
Tags

* Pana la sfarsitul acestui an, preturile alimentelor vor creste in continuare *

Preturile pentru paine si celelalte produsele alimentare vor stagna in cel mai fericit scenariu, la nivelul anului 2013, potrivit specialistilor. Desi se prognozeaza o recolta agricola superioara celei de anul trecut si exista discutii pe tema reducerii TVA la anumite categorii de produse alimentare, pierderile din 2012 si cresterea preturilor administrate se vor resimti in buzunarele cumparatorilor.

Pretul legumelor a crescut cu 11,62% in martie fata de decembrie 2012, iar fructele proaspete s-au scumpit cu 5,94%. Pretul painii a inregistrat o crestere de 0,25%, iar pretul energiei a crescut cu 10,38%. Si serviciile de canal si salubritate s-au scumpit cu 4,28% in ultimele trei luni, arata cele mai noi date INS.

Per total, rata inflatiei s-a situat la nivelul de 5,25% in martie, in crestere cu 1,72% fata de decembrie. Mai mult, nivelul ar putea sa atinga 5,9% in vara, potrivit estimarilor guvernatorului Mugur Isarescu. Rata inflatiei ar urma sa scada in toamna, BNR sperand sa atinga la finalul anului tinta de 3,5%.

Comentarii

comentariu

About the Author

-