Published On: mar, Apr 30th, 2013

NOUA PROGRAMA SCOLARA pentru invatamantul primar. Vezi aici ce materii se introduc

Share This
Tags

Ministerul Educatiei a publicat planurile cadru finale cu toate materiile obligatorii care vor fi studiate de elevii din clasele I-IV. Planul, pus in dezbatere publica in luna februarie, a suferit cateva modificari. Astfel, a fost introdusa o ora de limba straina pentru elevii de clasa pregatitoare si o ora de matematica la clasa a II-a. Mai mult, cei mici vor face si mai multa miscare, 4 ore pe saptamana.

Ministerul Educatiei a publicat noile programe scolare pentru invatamantul primar. Acestea se vor aplica din septembrie 2013 la clasele pregatitoare si I-a si din 2014, pentru clasa a II-a.

Elevii de la clasa pregatitoare si pana la clasa a III-a vor studia “Arte vizuale si abilitati practice” de doua ori pe saptamana, in timp ce materiile “Educatie Tehnologica” si “Educatie pentru societate” vor fi scoase din programa, potrivit planurilor cadru finale. In schimb, va fi introdusa o ora pe saptamana de “Educatia civica”, din clasa a III-a.

Mai mult, elevii de a III-a si a IV-a vor face doua ore de limba straina pe saptamana, iar micutii de clasa I vor face sapte ore de “Comunicare in limba romana”, fata de sase ore, care erau prevazute initial.

Toti elevii de la ciclul primar vor avea in programa scolara doua ore pe saptamana de educatie fizica, urmand ca de la clasa a III-a sa se introduca si o ora de “Joc si miscare”. In schimb, elevii de la clasa pregatitoare pana la clasa a II-a vor ramane cu doua ore de “Muzica si miscare” pe saptamana, insa, de la clasa a III-a, disciplina va avea o ora, odata cu introducerea materiei “Joc si miscare”.

Religia se va studia tot cu ora pe saptamana. Elevii de la clasa pregatitoare vor face doua ore de “Dezvoltare personala” pe saptamana in loc de una, cum era prevazut initiala.

La clasele pregatitoare si clasa I, toate orele vor dura 30-35 de minute, iar restul timpului va fi alocat activitatilor recreative. La clasele a II-a, a III-a si a IV-a, orele vor avea o durata de 45 de minute.

Comentarii

comentariu

About the Author

-