Published On: Soare, Apr 21st, 2013

Noi reguli pentru soferii “recidivisti”. Vezi aici proiectul de “Strategie Nationala pentru Siguranta Rutiera 2013-2020”

Share This
Tags

Soferii care vor fi prinsi la volan sub influenta bauturilor alcoolice sau care vor depasi viteza legala vor fi obligati sa participe la cursuri de conducere defensiva/preventiva, dar vor trebui sa faca si un stagiu de asistare in spitale a victimelor accidentelor rutiere.

Soferii “recidivisti” care vor fi prinsi de mai multe ori la volan sub influenta bauturilor alcoolice sau care vor depasi de mai multe ori viteza legala vor fi trimisi la psiholog. In plus, acestia vor fi obligati sa participe si la cursuri de conducere defensiva/ preventiva, dar vor trebui sa faca si un stagiu de asistare a victimelor accidentelor rutiere in spitale.

Asa prevede proiectul de “Strategie Nationala pentru Siguranta Rutiera 2013-2020” care a fost postat pentru transparenta decizionala pe site-ul Ministerului Taransporturilor, acolo unde va sta zece zile pentru dezbatere publica.

“Tara noastra, alaturi de celelalte tari din Uniunea Europeana trebuie sa reduca numarul victimelor din accidente rutiere cu 50% pâna in 2020. Pentru asta trebuie sa luam masuri. Printre acestea se numara inclusiv imbunatatirea conditiilor de evaluare medicala si psihologica a viitorilor soferi, studierea educatiei rutiere in scoli, introducerea sistemelor de imobilizare a autovehiculelor daca soferul a baut (dispozitivele alcolock)”, au explicat specialist ai Directiei de Politie Rutiera.

Comentarii

comentariu

About the Author

-