Published On: mie, Apr 10th, 2013

Noi reguli pentru contestatiile actelor administrative emise de Fisc

Share This
Tags

* Contribuabilii au posibilitatea sa conteste actele administrative fiscale, cerand Fiscului sa revina asupra masurilor impuse *

Procedura este reglementata printr-un ordin emis de ANAF in 2011, insa autoritatile fiscale au modificat marti cateva dintre regulile importante care o vizeaza, noile reglementari intrand deja in vigoare.

Contestatia actelor fiscale este o procedura de reanalizare administrativa prin care se da posibilitatea organelor fiscale de a reveni asupra masurilor luate. Contestatia se depune la organul fiscal al carui act administrativ este atacat si nu este supusa taxelor de timbru.

Noile reglementari referitoare la aceasta procedura sunt cuprinse in Ordinul ANAF nr. 378/2013, publicat in Monitorul Oficial nr. 199 din 9 aprilie 2013 care modifica Ordinul ANAF nr. 2.137/2011, cel ce continea pana acum toate prevederile referitoare la cum trebuie depuse contestatiile impotriva actelor administrative ale Fiscului.

Printre altele, prevederile publicate marti completeaza cu un nou document dosarul contestatiei pe care contribuabilii trebuie sa il depuna la autoritatile fiscale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-