Published On: lun, Apr 22nd, 2013

Munti de gunoaie in Portul Braila

Share This
Tags

In Portul Braila, in zona docurilor, intre Dunare si Gradina Publica, se gasesc munti de deseuri si gunoaie menajere, chiar la doi pasi de firmele care isi desfasoara activitatea in zona.

Apostol Dan, directorul Serviciului de Utilitate Publica, Administrare si Gospodarire Locala, ne-a precizat ca nu este prima oara cand se arunca deseuri in aceea zona.

“Nu e prima oara cand se intampla. Suntem in luna curateniei si vom rezolva problema, insa apoi se aduna iar.  Ii amendeaza Politia Locala, cand ii prinde, dar tot degeaba”, a declarat Apostol Dan.

Micu Alexandru, directorul ECO, firma de salubrizare care are in aria de lucru si Portul Braila, ne-a spus ca marea problema sunt locatarii, majoritatea rromi, care aduc deseuri din oras si le selecteaza in zona docurilor.

”Nu se respecta zonarea, pentru ca cele trei firme de salubrizare au competente in toate zonele, iar cei care arunca gunoiul profita de acest lucru. E un bloc in care locuiesc majoritatea rromi, care aduc gunoi din oras si il selecteaza acolo. Am avut multe reclamatii, Politia Locala a dat amenzi. Trebuie sa apelam la spiritul civic, insa vom face curatenie in aceasta zona”. ne-a precizat Micu.

Docurile, considerate in perioada interbelica a fi prea mici pentru fluxul din port, ocupa o suprafata de 50 de hectare si sunt compuse din bazinul docurilor si incinta docurilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-