Published On: mar, Apr 16th, 2013

Modificare legislativa pentru interventia ADS pe piata terenurilor

Share This
Tags

Autoritatile lucreaza la un proiect de act normativ de modificare a Legii de functionare a Agentiei Domeniilor Statului (ADS) prin care aceasta institutie s-ar putea implica in comasarea de terenuri, avand posibilitatea sa vanda si sa cumpere teren.

“Este un draft. Eu sper sa il discut in coalitie cat mai repede si sa revin cu el la nivelul Guvernului. Un act prin care sa modificam legea Agentiei Domeniilor Statului, sa dam posibilitatea sa intervina pe piata funciara sa cumpere sau sa vanda suprafete mici astfel incat sa putem sa comasam terenurile agricole. Dincolo de stimularea mediului privat cred ca este singura metoda pe care o are statul la indemana si cred ca ar trebui sa o folosim”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a adaugat ca in ceea ce priveste redeventele de la ADS, acestea sunt stabilite pe anumite contracte, semnate pe 49 de ani sau pe 20 de ani si ca asteapta sa aiba posibilitatea si din punct de vedere financiar si din punct de vedere legal sa analizeze toate contractele sub aspectul juridic si apoi sa incerce uniformizarea acestora, in masura in care se va putea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-