Published On: Soare, Apr 28th, 2013

Ministrul Remus Pricopie anunta introducerea manualelor electronice din toamna

Share This
Tags

* Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat ca doreste ca din  aceasta toamna, sa introduca manualul scolar atat in forma clasica, tiparita, cat si digital, pe internet *

Remus Pricopie, considera oportuna realizarea unei platforme manuale.ro, unde toate cartile avizate de Ministerul Educatiei Nationale sa fie accesibile celor care doresc sa invete indiferent daca sunt elevi in România sau in alta tara. In prezent, sustine ministrul, elevii stabiliti in strainatate fac eforturi sa obtina anumite carti.

“Noi trebuie sa vorbim despre era digitala, si nu despre tableta. De ce spun asta? Pentru ca peste doi ani, peste trei ani, cand ministerul Educatiei ar putea sa identifice resursele necesare pentru a cumpara terminalul, s-ar putea sa nu fie tableta, s-ar putea sa fie altceva. Dar in primul si in primul rand noi trebuie sa definim continutul in format digital”, a declarat ministrul Remus Pricopie.

Ministrul a explicat ca se recurge la aceasta mtoda deoarece copiii invata mult mai repede atunci cand se folosesc de multimedia: “Pai noi daca traim intr-o era digitala nu poti sa nu adaptezi scoala in concordanta cu aceasta era. Pe de-o parte. Pe de alta parte cercetarile ne arata ca procesul de invatare atunci cand se folosesc instrumentele digitale este mult mai rapid”.

Remus Pricopie a mai precizat: “Din septembrie, copiii vor avea manualul in format clasic, pe masa, iar pe pagina de internet manuale.edu.ro vor exista manualele in format digital. Care digital inseamna pdf pe de-o parte, pe de alta parte inseamna aplicatie multimedia”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-