Published On: mie, Apr 17th, 2013

Margaret Thatcher va fi condusa astazi pe ultimul drum

Share This
Tags

* Marea Britanie isi ia ramas bun azi de la Margaret Thatcher, singura femeie care a condus guvernul de la Londra * Doamna de Fier va avea parte de funeralii cu onoruri militare, care au mai fost organizate numai pentru Printesa Diana si Regina mama *

Peste 2.300 de invitati, printre care demnitari reprezentand aproape 170 de tari din intreaga lume, ar urma sa asiste la funeraliile “Doamnei de Fier”. Printre ei, doi sefi de stat, 11 premieri, 17 ministri de externe, 32 de ministri si secretari de stat britanici si 30 de membri ai guvernelor conduse de Margaret Thatcher.

Un numar de 11 teritorii sunt reprezentate. In total, 50 de persoane asociate Insulelor Malvine vor fi prezente, printre care si fosti combatanti.

Peste 4.000 de politisti vor fi mobilizati si peste 1.800 de institutii media au primit acreditare pentru a acoperi ceremonia.

Costul total al ceremoniei este evaluat la 10 milioane de lire (11,6 milioane de euro), fiind acoperit de stat si de familie.

Sicriul acoperit cu drapelul britanic va fi transportat mai intai cu un dric la biserica St. Clement Danes, capela fortelor aeriene britanice, aflata in centrul Londrei. La biserica, sicriul va fi asezat pe un afet de tun si tras de sase cai negri ai artileriei regale. Muzicieni din corpul marinei regale vor interpreta marsuri funebre compuse de Chopin, Beethoven si Mendelssohn.

Corpul neinsufletit al dnei Margaret Thatcher nu va fi expus, asa cum a dorit fostul premier.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, va participa, ca reprezentant al Guvernului Romaniei, la funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher, care se vor desfasura la Catedrala Saint Paul din Londra, conform unui comunicat transmis de Ministerul Economiei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-