Published On: lun, Apr 8th, 2013

Margaret Thatcher a murit

Share This
Tags

* Fostul premier britanic Margaret Thatcher, in varsta de 87 de ani, a incetat din viata în urma unui atac cerebral *

Margaret Thatcher s-a stins din viata luni dimineata, in urma unui atac cerebral, informeaza  purtatorul sau de cuvant, lordul Bell.

Supranumita “doamna de fier”, Margaret Thatcher a condus guvernul britanic din 1979 pana în 1990. Este unicul prim-ministru, în 160 de ani de istorie britanica, reales de trei ori consecutiv.

Margaret Thatcher a vizitat Romania pentru prima data in septembrie 1971, in calitate de secretar de stat pentru educatie si stiinta al Marii Britanii. In acel moment, Romania parea un stat ce doreste sa se desprinda de dictatul sovietic si sa mearga spre independenta.

Cea de-a doua vizita a „doamnei de fier”, a avut loc in anul 1975, intre 30 august si 3 septembrie, de aceasta data in calitate de lider al Partidului Conservator, prilej cu care a cunoscut conducerea Partidului Comunist Roman, pe Nicolae Ceauşescu.

Nu a revenit in Romania in calitate de prim-ministru, cu toate ca in 1980, ministrul sau de Externe, lordul Carrington, a facut o vizita oficiala in statul roman, iar in aprilie 1981, Ilie Verdet, in calitate de prim-ministru, este primit la Londra de catre Margaret Thatcher.

Fostul premier britanic a cerut sa fie inmormantata alaturi de soţul ei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-