Published On: mie, Apr 17th, 2013

Cea mai tare oferta: Mall-ul falimentar “Armonia Braila”, scos la vanzare la un pret sub 15 mil. euro

Share This
Tags

Creditorii Centrului Comercial “Armonia” din Braila, aflat in faliment, au scazut pretul la care vor sa valorifice mall-ul cu peste 30%, insemnand 14,85 mil. euro. Asta in conditiile in care “Volksbank”, banca creditoare, are de recuperat 28 mil. de euro.

Casa de Insolventa Transilvania (CITR), lichidatorul judiciar al dezvoltatorului Red Project Three, intrat in faliment in 2011, a schimbat strategia de vanzare a proiectului “Armonia Braila”, dupa ce in primavara anului nu a reusit sa gaseasca investitori dispusi sa plateasca 25 mil. de euro pe proiect. Astfel, dupa mai multe licitatii competitive organizate pentru vanzarea mall-ului cu o suprafata inchiriabila de 29.500 metri patrati, in toamna trecuta CITR a trecut la vanzarea prin negociere directa, pornind de la acelasi pret.

Cum nici prin aceasta procedura nu au fost atrasi cumparatori, creditorii au decis sa reduca pretul, investitorii fiind asteptati sa depuna ofertele de participare pana pe 10 mai. “Armonia Braila”, investitie de 45 milioane de euro, a fost inchis in vara anului 2009, iar firma “Red Project Three”, dezvoltatorul proiectului, a intrat in faliment. Mall-ul este situat pe un teren de 20 de hectare, situat la marginea orasului Braila. CITR a fost lichidator judiciar si in acest proiect, pentru care au fost organizate licitatii cu preturi pornind de la 33 milioane de euro, iar in final a fost vandut prin negociere directa pentru 17,3 milioane de euro catre omul de afaceri elen Ioannis Papalekas.

Facem precizarea ca la finele lunii februarie, primarul Aurel Simionescu ne-a declarat ca a purtat o serie de discutii cu investitorii de la “Armonia” si ca acestia i-au spus ca nu pot sa mai faca nimic, pentru ca spatiul respectiv l-au pierdut, intrand in posesia bancii, in momntul in care au declarat faliment.

“Reprezentantii bancii ne-au trimis adrese prin care ne intrebau daca suntem interesati sa construim ceva in spatiul acela. Eu le-am spus ca nu am ce sa fac acolo, pentru ca este un spatiu foarte mare. Aici este o poveste lunga, pentru ca la inceput s-a vrut sa se faca un Mega Discount, apoi un depozit intermediar care sa foloseasca pentru toate magazinele din regiunea noastra. Dupa aceea au zis ca vor mai astepta si vor reveni cand piata va fi mai accesibila, pentru a relua activitatea, dar realizand o recompartimentare a imobilului de pe Sos. Focsani. Deocamdata, fiecare are cate o idee, dar nu pot face nimic momentan”, ne-a spus edilul.

Proiectul Armonia din Braila a fost dezvoltat de grupul RED Management Capital, condus de omul de afaceri Andrew Stear. RED este un grup controlat de fondurile de investitii GED din Spania si Warburg Pincus din Statele Unite, care avea intentia sa dezvolte si numeroase alte proiecte, in orase precum Baia Mare, Satu Mare, Constanta, Iasi sau Giurgiu. Toate aceste proiecte au fost blocate, iar o parte din ele au ajuns, de asemenea, in insolventa sau faliment.

Comentarii

comentariu

About the Author

-