Published On: lun, Apr 1st, 2013

Liviu Dragnea a sustinut regionalizarea la Braila

Share This
Tags

Prezent la Conferinta Judeteana a PSD Braila, vicepremierul Liviu Dragnea a sustinut ideea regionalizarii si mai mult, le-a cerut celor doua judete Braila si Galati sa promoveze aceasta idee in randul cetatenilor. Avantajul regionalizarii consta in primul rand in faptul ca orasele mai mici, care nu s-au dezvoltat inca si nici nu pot sa o faca pe propriile puteri, sa poata fi ajutate sa infloreasca din punct de vedere economic.

“Trebuie sa plecam de la ideea ca regiunea din Romania trebuie sa aiba un spital regional de inalta performanta, un aeroport regional care sa fie international, o universitate de nivel international, un complex sportiv unde sa faca sport de performanta. Asa se dezvolta Romania. Actualul sistem ne arata ca dupa 16 ani de cand sunt actualele regiuni de dezvoltare diferentele de dezvoltare dintre regiuni s-au marit. Sunt cateva orase mari care s-au dezvoltat si restul au luat-o in jos. Prin acest sistem ca un fagure ii putem ajuta si pe cei mai putin dezvoltati. Acesta este anul in care trebuie facute adevaratele reforme ale statului roman, ale tuturor sistemelor din Romania.  O spun public, din functia pe care o detin, Guvernul Romaniei nu trebuie sa mai plateasca atatea certificate verzi pentru ca nu putem sustine ca aceste investitii sa duca la cauterizarea populatiei. Pentru ca aceste certificate sunt platite de fiecare dintre noi. Noi nu vrem sa le eliminam dar vrem sa le micsoram pentru ca vrem sa mentinem un echilibru .Vrem ca populatia sa aiba posibilitatea sa isi achite energia electrica. Pentru ca o sa umplem tara de mori de vand si nu stim cine o sa mai consume energie. Rugamintea mea la organizatia Braila si Galati Tulcea este sa sustineti cu tarie acest proces, pentru ca odata ratata aceasta sansa nu ne mai intalnim cu ea. Avem determinarea, dorinta si curajul  sa ne apucam de aceste lucruri si sa le ducem la capat”, a declarat Liviu Dragnea.

Presedintele Consiliului Judetean Braila a marturisit insa ca este prematur sa ne gandim ca Braila ar putea fi capitala de regiune. USL are in judetul nostru 8 parlamentari care impreuna ar putea trasa conturul acestui proiect ambitios punand astfel Braila pe harta, in calitate de capitala a Regiunii Sud-Est.

“Cred ca este prea devreme sa vorbim despre regionalizare. Nu am avut nicio iesire publica din acest punct de vedere. Am avut discutii in care am sustinut intotdeauna ca nu este momentul sa ne consumam energia in discutii inutile. Sa asteptam sa avem referendum, dupa aceea avem timp suficient pana la sfarsitul anulului, sa vedem unde este capitala, cine doreste sa comenteze sa faca o analiza in interiorul USL-ului, nu trebuie sa ne gandim ca PSD-ul va lua toate cele 8 posturi de guvernator”, a declarat presedintele Partidului Social Democrat, Ghorghe Bunea Stancu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-